Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stort behov av blodgivare i sommar

Ditt blod behövs till våra patienter.

Vi behöver fylla på våra lager av blod och behöver nu på sommaren så snabb hjälp som möjligt av i första hand redan inskrivna blodgivare.

Tidbokning och rådgivning på blodcentralen: tfn 033-616 2377

Våra patienter behöver er blodgivare och ert bidrag året runt och vi hoppas med denna uppmaning att ni som redan är blodgivare har möjlighet att lämna blod nu och under sommaren. 

Blodet går bland annat till cancerpatienter som går på cellgiftsbehandlingar, olycksoffer som förlorar mycket blod och personer som behöver opereras. Tack till alla som på detta sätt är med och räddar liv!

Välkommen även som ny blodgivare

Även nya blodgivare är förstås välkomna att höra av sig, vi behöver fler som ger blod året runt. Däremot tar det lite extra tid att få ge blod första gången på grund av den hälsoutredning som först görs. 

Ring gärna och anmäl intresse för att börja ge blod, eller läs om hur blodgivning går till och vilka förberedelser som görs på blodcentralens webbsida.

Geblod.nu - nationell webbplats för blodgivning

Senast uppdaterad: 2018-10-05 11:36