Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter 2019

Nyheter 2019

Från den första 1 januari 2018 gäller ”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”. Den nya lagen ställer krav på SÄS organisation och därför har ett övergripande arbetssätt tagits fram för sjukhuset. Det nya arbetssättet gäller från den 25 september 2018.

Från mars i år finns eFrikort som är ett digitalt högkostnadsskydd som hjälper till att hålla reda på hur mycket du har betalt och när du når upp till frikortsgränsen. Det är viktigt att du ändå sparar ditt gula högkostnadskort med kvitton eftersom alla vårdgivare ännu inte är anslutna till systemet med eFrikort. Du som patient har fortfarande eget ansvar för att hålla reda på att du inte betalar för mycket i patientavgifter.

Ökad tillgänglighet och många nöjda patienter. Det är resultatet av drygt ett års satsning med single responder, en ny form av ambulanssjukvård i Svenljunga och Tranemo. Nu har modellen blivit ordinarie verksamhet och ska dessutom utvidgas i Bollebygds kommun i höst.

Vi behöver fylla på våra lager av blod och behöver nu på sommaren så snabb hjälp som möjligt av i första hand redan inskrivna blodgivare.

Nu öppnar SÄS en ny vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning för patienter med svåra tvångssyndrom (OCD). Mottagningen är placerad i Lerum och ska ta emot patienter på remiss från hela Västra Götalandsregionen.

Det går inte helt att helt undvika olika smittor i samhället, men risken att bli smittad går att minska.

På grund av mässlingsutbrottet har Smittskydd och Central Barnhälsovård i Västra Götaland beslutat att barn från 12 månaders ålder i samband med besök på BVC kommer att erbjudas vaccin mot mässling-påssjuka-röda hund (MPR-vaccin). De som hör av sig med frågor kring barn mellan 12 och 18 månader kan också erbjudas vaccination. I det nationella vaccinationsprogrammet ges MPR-vaccin vid 18 månaders ålder, men kan ges från 12 månader inom programmets ram.

Senast uppdaterad: 2019-09-13 11:50