Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Egenremiss

En egen vårdbegäran eller en egenremiss är en remiss som du själv skriver till en specialistmottagning.

Fyll i uppgifterna i blanketten ”Egen vårdbegäran (egenremiss)” så noga du kan.

Egenremiss (egen vårdbegäran)

Det underlättar för den läkare som ska bedöma om du har behov av specialistvård och ta ställning till vilken medicinsk prioritering du ska få, det vill säga hur snart du ska få tid för besök. Om läkaren bedömer att du inte är i behov av specialistvård, eller att det först behövs fler uppgifter eller undersökningar för att avgöra det, får du besked om det.

Har du problem med att fylla i blanketten "Egenremiss" direkt från webbsidan? Prova istället att spara ner blanketten på den egna datorn och öppna den igen, eller skriv ut och fyll i för hand.

När du fyllt i uppgifterna skickar du blanketten direkt till den mottagning du söker till. Är du osäker på vilken mottagning du ska söka dig till så kan du utelämna namnet i adressen. De som öppnar posten till sjukhuset ser då till att din vårdbegäran kommer rätt.

Skicka din vårdbegäran till följande adress

(Klinikens eller mottagningens namn)
Södra Älvsborgs Sjukhus
501 82 Borås

Kontakt kliniker

Kontakt avdelningar och mottagningar

Frågor?

Om du undrar över något kan du ringa direkt till den avdelning eller mottagning du söker eller ringa växeln och fråga efter den du vill komma till.

Telefon
033 - 616 10 00

Senast uppdaterad: 2019-04-15 14:44