Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Sjukhusets regler

För att skydda patienter, besökare och medarbetare har vi några gemensamma regler som vi ber dig som besöker sjukhusområdet att ta hänsyn till.

Öppettider

Sjukhuset är öppet klockan 06.00–20.00. Akutmottagningen har öppet dygnet runt.

Besökstider

Besökstid på vårdavdelningar är klockan 13.00–19.00 eller efter överenskommelse. För att värna om en lugn vårdmiljö har personalen rätt att begränsa antalet besökare. Vår grundprincip är max tre besökare.

Vård och omsorg prioriteras

Vård och omsorg om patienter prioriteras alltid och närstående får inte störa vårdarbetet.

Sjukhuset är ingen offentlig plats

Personal och väktare har rätt att be personer lämna sjukhusområdet som inte har ärende till sjukhuset eller som är störande, bråkiga eller hotfulla samt tillkalla polis för handgriplig avhysning.

Nolltolerans mot hot och våld

Sjukhuset har nolltolerans mot diskriminering, hot och våld.

Alkohol- och drogförbud

Droger och förtäring av alkohol är inte tillåtet inom sjukhusområdet.

Rökfritt sjukhusområde

Rökning och användning av e-cigaretter är inte tillåtet.

Rökfritt sjukhusområde

Vapen

Vapen får inte bäras inom sjukhusområdet.

Djur

Djur får inte vistas i sjukhusets lokaler. Undantag gäller assistanshundar och polishundar.

Fotografering och filmning

För att fotografera eller filma på sjukhuset krävs tillstånd. Detta gäller även med kameror som finns i mobiltelefoner eller i annan utrustning. Ljudinspelning är tillåten om den som gör inspelningen själv deltar i samtalet. Däremot får man enligt svensk lag inte spela in andra i smyg.

Dofter

Ta hänsyn till att det finns personer som är överkänsliga mot starka dofter. Undvik parfym och att ta med doftande blommor när du besöker sjukhuset.

Särskilt tillstånd för verksamheter

Ingen verksamhet förutom den som bedrivs av Västra Götalandsregionen, eller av regionen anlitade verksamheter får bedrivas inom sjukhusområdet utan särskilt tillstånd.

Senast uppdaterad: 2019-04-05 14:52