Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Service

På sjukhusområdet finns flera matställen, apotek och annat för både patienter och besökare. Här kan du läsa om serviceutbud och annan verksamhet vid sidan om vården.

Apotek

Apoteken närmast sjukhuset är:

Apoteket Juwelen i huvudentrén SÄS Borås

Apoteket Kronan Varbergsvägen 71 Skene mittemot SÄS Skene 

Personal i entrén

Det finns extra personal som kan hjäpa dig och din närstående att hitta rätt i sjukhusets lokaler.

  • Borås: Röda korset finns på plats klockan 09:00 - 15:00  måndag-torsdag och 09:00 - 12:00 fredag.
  • Skene: Sjukhusvärdinna finns på plats klockan 09:00 - 11:00 måndag, tisdag, torsdag och fredag.

Mat och dryck

Café och butik Glasgatan, Borås

Vid huvudentrén på sjukhuset i Borås finns café och butik Glasgatan. Här kan du fika eller äta en lättare måltid samt handla vykort, godis, hygienartiklar med mera. Det finns också färdiga rätter att ta med.

Café och butik Glasgatan och café Samariten, Borås

Café Samariten, Borås

Vid rehabiliteringscentrum ingång 10 finns café Samariten. Här kan du äta dagens lunch från samma leverantör som caféet i huvudentrén, 

Café och butik Glasgatan och café Samariten, Borås

Självbetjäning, Skene

Vid entrén på Skene Närvårdscentrum finns en servicelösningen med självbetjäning som erbjuder kioskvaror och kylda hemlagade rätter samt möjlighet att sitta i en fin miljö och värma medhavd mat. 

Internet

Det finns ett fritt trådlöst nätverk, VGR Publikt, i delar av sjukhuset. Var och en har eget ansvar att hålla sig till de regler som finns för att använda nätverket. På de här ställena kan du surfa fritt på sjukhuset:

  • Borås: VGR Publikt finns i huvudentrén och entrén till rehabhuset. I Tehuset (enheter som nås via hiss E) finns det i alla patientrum och i patienthotellet. I övriga sjukhuset finns det huvudsakligen i korridorer.
  • Skene: VGR Publikt finns i entrén, medicinmottagningens väntrum och på avdelningar med trådlöst nät, framförallt i korridorerna.

Det är tillåtet att använda mobiltelefoner, surfplattor och datorer på de flesta ställen i sjukhuset, med undantag för platser där de kan störa teknisk utrustning. Personalen avgör vad som gäller på varje avdelning.

Trådlöst internet - VGR Publikt

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan är till för dig, som är patient eller närstående, när du vill ha någon att tala med eller önskar hjälp med bibelläsning eller andakt. 

Sjukhuskyrkan

Övernattning

Föräldrar till inskrivna barn, anhöriga till svårt sjuka pa­tienter och patienter med specialbehandling har möjlighet att stanna kvar och övernatta på sjukhuset. Prata med personalen så berättar de hur det går till.

SÄS Hotell

Medicinhistorisk utställning

En trappa ner från huvudentrén på SÄS Borås finns en medicinhistorisk utställning. En del består av föremål och fakta om sjukvården förr i tiden, en annan del är ett medicinskhistoriskt referensbibliotek. Där finns också ett unikt reseapotek från 1700-talet, en trälåda med glasburkar, flaskor och ordinationsbok.

Senast uppdaterad: 2016-05-18 12:45