Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Service

På sjukhusområdet finns flera matställen, apotek och annat för både patienter och besökare. Här kan du läsa om serviceutbud och annan verksamhet vid sidan om vården.

Apotek

Apoteken närmast sjukhuset är:

Apoteket Juwelen i huvudentrén SÄS Borås

Apoteket Kronan Varbergsvägen 71 Skene mittemot SÄS Skene 

Personal i entrén

Det finns extra personal som kan hjäpa dig och din närstående att hitta rätt i sjukhusets lokaler.

  • Borås: Röda korset finns på plats klockan 09:00 - 15:00  måndag-torsdag och 09:00 - 12:00 fredag.
  • Skene: Sjukhusvärdinna finns på plats klockan 09:00 - 11:00 måndag, tisdag, torsdag och fredag.

Mat och dryck

Café och butik Glasgatan, Borås

Vid huvudentrén på sjukhuset i Borås finns café och butik Glasgatan. Här kan du fika eller äta en lättare måltid samt handla vykort, godis, hygienartiklar med mera. Det finns också färdiga rätter att ta med.

Café och butik Glasgatan och café Samariten, Borås

Café Samariten, Borås

Vid rehabiliteringscentrum ingång 10 finns café Samariten. Här kan du äta dagens lunch från samma leverantör som caféet i huvudentrén, 

Café och butik Glasgatan och café Samariten, Borås

Cafeteria och kiosk, Skene

Vid huvudingången i Skene finns möjlighet att fika eller äta en lättare måltid samt handla vykort, godis, hygienartiklar med mera. Är du i behov av kontanter kan du ta ut dem här på ditt betalkort. Öppet på vardagar.

Restauranger och caféer på sjukhuset (Regionservice)

Internet

Det finns ett fritt trådlöst nätverk, VGR Publikt, i delar av sjukhuset. Var och en har eget ansvar att hålla sig till de regler som finns för att använda nätverket. På de här ställena kan du surfa fritt på sjukhuset:

  • Borås: VGR Publikt finns i huvudentrén och entrén till rehabhuset. I Tehuset (enheter som nås via hiss E) finns det i alla patientrum och i patienthotellet. I övriga sjukhuset finns det huvudsakligen i korridorer.
  • Skene: VGR Publikt finns i cafeterian, medicinmottagningens väntrum och på avdelningar med trådlöst nät, framförallt i korridorerna.

Det är tillåtet att använda mobiltelefoner, surfplattor och datorer på de flesta ställen i sjukhuset, med undantag för platser där de kan störa teknisk utrustning. Personalen avgör vad som gäller på varje avdelning.

Trådlöst internet - VGR Publikt

Bibliotek

  • Borås: Hos oss kan patienter, närstående och personal låna fack- och skönlitteratur, ljudböcker, musik, film och tidskrifter. I en lugn och avkopplande miljö kan du läsa dagstidningar, tidskrifter, surfa på internet med mera. Patienter som är inlagda på sjukhuset kan beställa böcker, film, musik med mera till vårdavdelningen .
  • Skene: Ett litet bibliotek med skönlitteratur finns på plan 1. Patienter kan besöka lokalen tillsammans med vårdpersonal eller efter överenskommelse. 

Biblioteket SÄS

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan är till för dig, som är patient eller närstående, när du vill ha någon att tala med eller önskar hjälp med bibelläsning eller andakt. 

Sjukhuskyrkan

Övernattning

Föräldrar till inskrivna barn, anhöriga till svårt sjuka pa­tienter och patienter med specialbehandling har möjlighet att stanna kvar och övernatta på sjukhuset. Prata med personalen så berättar de hur det går till.

SÄS Hotell

Pengar

I huvudentrén i Borås finns en uttagsautomat. Ica-banken, som satt upp automaten, tar inte betalt för att du tar ut pengar där. Men din egen bank kan ta en avgift. Förutom ICA-bankens kort kan man ta ut pengar med Visa, Electron, Plus, MasterCard, Maestro, Cirrus och Swedbanks nationella bankkort.

Har du en stund över?

På SÄS finns ett stort utbud av aktiviteter och platser som kan möta dina känslor, ge dig utrymme att reflektera och som förhoppningsvis kan få dig att känna dig bättre. Det finns även en hälsohörna på entréplanet vid rehabcentrum ingång 10.

Låt dig inspireras (pdf)

Trädvandring (pdf)

Medicinhistorisk utställning

En trappa ner från huvudentrén på SÄS Borås finns en medicinhistorisk utställning. En del består av föremål och fakta om sjukvården förr i tiden, en annan del är ett medicinskhistoriskt referensbibliotek. Där finns också ett unikt reseapotek från 1700-talet, en trälåda med glasburkar, flaskor och ordinationsbok.

Senast uppdaterad: 2019-01-17 13:15