Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Tolkhjälp

Om du inte förstår eller talar svenska har du rätt att få tolk när du besöker mottagningar eller ligger inne på sjukhus.

Som patient har du rätt att få bra information om sjukdom och behandling. Samtidigt är det viktigt att du använder tolk för att göra dig förstådd. Du bör inte använda barn eller andra släktingar som tolkar åt dig.

Tala om att du behöver tolk

Kontakta den avdelning eller mottagning dit du är kallad så fort som möjligt. De hjälper till med att boka tolk. 

Kontaktuppgifter till vården

Tolken har tystnadsplikt

SÄS anlitar godkända tolkar från Tolkförmedling Väst. Tystnadsplikt gäller för dem såväl som för sjukvårdspersonal. Tolken har endast till uppgift att översätta.

Det kostar inget, det är gratis, för dig att anlita tolk.

When you need an interpreter

Albanska - tolkhjälp

Arabiska - tolkhjälp (pdf)

Finska tolkhjälp

Persiska - tolkhjälp (pdf)

Ryska - tolkhjälp

Serbiska - tolkhjälp

Sorani (pdf)

Vietnamesiska - tolkhjälp

Senast uppdaterad: 2019-01-30 11:48