Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Inför ditt sjukhusbesök

Här kan du läsa om sådant som är bra att tänka på redan innan du kommer till sjukhuset.

Karta och parkering

För att du så enkelt som möjligt ska hitta till sjukhuset finns det kartor över sjukhusområdena och parkeringsplatserna i Borås och Skene. Det finns också karttjänster som hjälper dig att hitta rätt inne på sjukhuset.

Karta och parkering

E-tjänster på 1177 Vårdguiden

Gör dina vårdärenden och kontakta din mottagning eller avdelning när det passar dig. 1177 Vårdguidens e-tjänster är ett enkelt sätt att nå vården när som helst. All kontakt sker via ett personligt konto. Man kan bland annat beställa och omboka tid, förnya recept och se vilka läkemedel man har. Det kan variera vilka e-tjänster olika enheter erbjuder.

Läs mer om 1177 Vårdguidens e-tjänster

Logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Att ta med till besöket eller inskrivningen

  • Kallelsen
  • Fotolegitimation
  • Eventuell medicinlista
  • Högkostnads- eller frikort
  • Ifylld hälsodeklaration om du fick en sådan med kallelsen

Avgifter, betalningssätt och högkostnadsskydd

Det finns flera olika patientavgifter. För besök och behandlingar på dagtid gäller högkostnadsskydd. All sjukvård för barn och ungdomar upp till 20 år är gratis, med undantag av hälsovård, vissa vacciner och vissa intyg. Vi ser helst att du betalar med betalkort.

  • Avgift när man ligger inne på vårdavdelning. När man är inlagd på sjukhus betalar man en avgift per dygn, som betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning på post. Också för inneliggande vård finns regler om högkostnadsskydd.
  • Avgift vid besök på mottagningar. Patientavgiften kan betalas kontant, med betalkort eller via faktura. Vi uppskattar betalning med kort framför sedlar, bland annat av säkerhetsskäl för personalen i kassorna.

Patientavgifter och högkostnadsskydd för sjukvård i Västra Götalandsregionen

Tolk

Meddela oss i god tid om du behöver hjälp med tolkning. Kontakta i så fall den avdelning eller mottagning du ska till, enligt uppgifter på kallelsen. På 1177.se kan du läsa mer om rätten till tolk vid ditt besök eller din vistelse på sjukhuset.

Tolkförmedling

Tolkförmedling i Västra Götalandsregionen

Kontaktuppgifter till vården

Tillgänglighet

I Tillgänglighetsdatabasen (TD) finns information om den fysiska tillgängligheten i sjukhusets lokaler. Det utgår ifrån fem olika områden; svårt att höra, svårt att se, svårt att röra sig, svårt att tåla vissa ämnen, svårt att bearbeta, tolka och förmedla information.

Tillgänglighetsdatabasen

Rökning

Södra Älvsborgs sjukhus är ett rökfritt sjukhus. Det innebär att det inte är tillåtet att röka inom sjukhusområdet. Sjukhuset erbjuder rådgivning och stöd att bli rökfri inför operation. Risken för komplikationer i samband med operation minskar betydligt om du som patient gör ett uppehåll med din rökning.

Mer om riskerna med tobak och SÄS rökavvänjningsstöd 

Rökfritt sjukhusområde

Dofter

Av hänsyn till allergiker och doftöverkänsliga personer ber vi dig att undvika att använda parfym eller andra doftande produkter som till exempel hårspray, rakvatten eller deodorant vid besök på våra enheter.

Har du vårdats utomlands?

Om du vårdats på sjukhus eller annan vårdinrättning utomlands de senaste 12 månaderna är det viktigt att du informerar oss om detta. Kontakta den avdelning eller mottagning dit du är kallad.

Kontaktuppgifter till vården

 

Senast uppdaterad: 2016-06-17 14:31