Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Efter vård och behandling

Här kan du läsa om sådant som kan vara bra att veta och tänka på efter att du lämnat sjukhuset.

Utskrivning från vårdavdelning

När du skrivs ut från avdelningen skickar vi som regel ett dokument som innehåller uppgifter om din behandling hos oss till den läkare som du först varit i kontakt med, till exempel på vårdcentralen. Det gör vi för att hen ska kunna följa upp din hälsa efter att vårdtiden på sjukhuset är avslutad. Utskrivning från avdelningen sker för det mesta under förmiddagen.

Fortsatta frågor?

Om du har frågor och funderingar efter att vården på sjukhuset är avslutad är du självklart välkommen att höra av dig. Kontakta den avdelning eller mottagning där du varit patient så hjälper personalen dig vidare.

Kontaktuppgifter till vården

Dina synpunkter på vården

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter. Om något felaktigt har inträffat så är vi skyldiga att utreda det. 

Lämna dina synpunkter på vården 

Din journal

När du får vård förs en patientjournal där alla insatser dokumenteras. Du kan ta del av uppgifterna, antingen genom att logga in via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att beställa hem en journalkopia.

Mer information om din journal 

Sjukresor

Om du har haft kostnader för din resa till och från sjukhuset har du rätt till delvis ersättning av den. En del av kostnaden får du stå för själv beroende på färdsätt. Den kallas egenavgift. Om ditt hälsotillstånd kräver att du måste åka taxi eller specialfordon krävs ett intyg från sjukhuset.

När du ska resa hem från vårdavdelningen hjälper personalen dig med att beställa lämplig transport. Du kan också beställa resan själv men tänk på att det finns vissa regler, till exempel att resan måste beställas minst en dag i förväg om din vistelse på sjukhuset var planerad och inte akut. 

Regler om sjukresor i Västra Götalandsregionen

Läkarintyg

Har du frågor kring eller önskar förnya ditt läkarintyg, ta kontakt med ansvarig avdelning eller mottagning.

Kontaktuppgifter till vården

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du logga in och digitalt läsa, ladda ner och skicka iväg ditt läkarintyg till Försäkringskassan (förutsatt att den avdelning eller mottagning som utfärdar ditt läkarintyg är ansluten till tjänsten). 

Läkarintyg via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Fakturafrågor

Har du frågor om sista betaldag eller önskar kvitto för betald faktura, kontakta regionens fakturaservice. 

Öppettider
Måndag-fredag
Kl. 09:00 - 12:00

Telefon
010-441 04 00

E-post samlingsfakturaenheten@vgregion.se    

Har du frågor som gäller vad du debiterats för, kontakta den avdelning eller mottagning du besökt. 

Kontaktuppgifter till vården

Upphittade värdesaker och kvarglömda tillhörigheter

Om du som varit inneliggande patient i Borås har glömt kvar något på avdelningen, så försöker vi nå dig eller någon närstående. Om vi inte lyckas med det lämnar vi det kvarglömda till receptionen i huvudentrén. Har du varit på akuten vänd dig dit i första hand, det kvarglömda finns där i en månad. Efter en vecka lämnar receptionen värdesaker till polisens hittegodsavdelning. Kläder sparas i tre månader, därefter slängs de.

Öppettider
Måndag-fredag
Kl. 07:00 - 16:00

Telefon
033 - 616 1284

Vårdenheterna i Skene behåller kvarglömda värdesaker i några veckor, därefter lämnas de till polisen. Kläder och andra föremål sparas på avdelningarna under en begränsad tid.

Träning efter behandling

Efter vissa sjukdomar, skador och operationer hjälper arbetsterapeuter och sjukgymnaster dig att träna så att du bättre klarar ditt dagliga liv. Om du behöver tekniska hjälpmedel får du hjälp att prova ut dem.

Senast uppdaterad: 2016-06-17 14:35