Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

Digitala vårdmöten

Läkare och patient i digitalt vårdmöte

Ett digitalt vårdmöte fungerar precis som ett vanligt besök, med skillnaden att du inte behöver åka till mottagningen för att träffa din vårdgivare, utan kan göra det via ett videosamtal på din mobil, surfplatta eller dator.

Vill du ses i ett digitalt vårdmöte?

Digitala vårdmöten införs nu på flesta av sjukhusets mottagningar. Kontakta din mottagning och berätta att du är intresserad av digitala vårdmöten. Din vårdgivare gör en bedömning om ett digitalt vårdmöte kan ersätta ditt besök på sjukhuset.

När du har fått kallelse till ett digitalt vårdmöte

För att genomföra ett digitalt vårdmöte behöver du följande utrustning:

  • mobiltelefon, surfplatta eller dator med tillgång till kamera
  • internet med bra uppkoppling
  • en lugn avskild plats där du inte riskerar att bli störd av någon eller något
  • headset rekommenderas för bästa ljud

Om du använder dator:

Så här gör du för att ansluta till ett möte

Ladda ner appenLadda ner och installera appen ”Mitt Vårdmöte” från Google play eller App Store Om du har fått en kallelse via sms innehållande en länk kan du logga in direkt.

Logga inStarta appen och klicka på ”Mina sidor” och ”Logga in” vilket du gör med mobilt BankID. Första gången du loggar in får du acceptera användarvillkoren och du kan läsa om integritetspolicy i appen Mitt vårdmöte. Acceptera åtkomst till din kamera. 

Välj mottagningAppen kommer ihåg vilken mottagning du valt nästa gång.

Genomför möteNär det är dags för ditt möte trycker du på knappen "Gå till besök". Det fungerar tidigast 15 minuter före mötet. Invänta samtal/påringning från din vårdgivare.

Om du har problem med anslutningen till mötet

Om du har problem med anslutningen till mötet, prova följande åtgärder:

  •  gå ur appen och starta om appen
  •  söka dig till en plats för bättre mottagning
  •  ansluta dig till ett stabilt Wi-Fi-nätverk eller använda mobildata (3G-4G nät)

Sms-påminnelser

Du kommer att få sms-påminnelser om att du har ett bokat videomöte.

OBS! Om du angett att du vill ha sms-påminnelser till övriga besök på sjukhuset kan du bortse från dessa sms-påminnelser när du har ett bokat digitalt vårdmöte.

Betalning 

Betalning för digitala vårdmötet sker med faktura. Är du under 20 år är mötet avgiftsfritt.

Återbud

Om du inte kan genomföra det digitala vårdmötet ska du lämna återbud senast 24 timmar före den avtalade tiden till din mottagning. Du får betala ordinarie patientavgift om du inte avbokar det digitala vårdmötet. Frikort gäller inte som betalning för uteblivet digitalt vårdmöte.

Senast uppdaterad: 2020-03-31 14:04