Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digitala vårdmöten

Här hittar du information om hur du genomför ditt digitala vårdmöte via appen "Vård och hälsa" samt vad mötet kostar och hur du avbokar eller ombokar ditt digitala vårdmöte.

Vad är ett digitalt vårdmöte?

Ett digitalt vårdmöte fungerar precis som ett vanligt besök, med skillnaden att du inte behöver åka till mottagningen för att träffa din vårdgivare, utan kan göra det via ett videosamtal på din mobil, surfplatta eller dator. Genom appen "Vård och hälsa" genomförs det digitala vårdmötet.

Appen "Vård och hälsa" - så här gör du

Här kan du som har fått en kallelse till ett digitalt vårdmöte i tjänsten Vård och hälsa se hur du gör för att ansluta till besöket.

Vård och hälsa - så här gör du - 1177.se

Betalning 

Betalning för digitala vårdmötet sker med faktura. Är du under 20 år är mötet avgiftsfritt.

Avboka eller omboka digitalt vårdmöte

Om du inte kan genomföra det digitala vårdmötet ska du lämna återbud senast 24 timmar före den avtalade tiden till din mottagning. Du får betala ordinarie patientavgift om du inte avbokar det digitala vårdmötet. Frikort gäller inte som betalning för uteblivet digitalt vårdmöte.

Så gör du för att boka, omboka eller avboka en tid via 1177

Kontaktuppgifter till SÄS avdelningar och mottagningar

Senast uppdaterad: 2023-09-08 11:05