Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

HIFA - högintensivt förbättringsarbete

Högintensivt förbättringsarbete, HIFA, syftar till att snabbt analysera och genomföra förbättringar kring hur sjukhuset uppfyller patienters behov i resan genom vården.

Tanken är att snabbare komma framåt än vid dagligt förbättringsarbete, när det finns en uttalad önskan att utveckla den egna verksamheten.

HIFA är starten på en förändringsprocess som ger alla medarbetare möjlighet att vara med och påverka och utveckla sitt arbete. HIFA kan användas i alla verksamheter och skapar samsyn kring problem och utmaningar genom tydligt patientperspektiv.

Arbetet bedrivs i workshopformat under fem dagar där man fokuserar på att träna och tillämpa förbättringsarbete. Samtidigt tränas och coachas ledarskapet i förändringsledning och i att skapa förutsättningar för fortsatt utveckling.

När HIFA:n är genomförd ska det leda till utveckling av arbetssätt - genom uppföljning av resultat och ständig daglig förbättring.

HIFA kräver engagemang, uthållighet och uppföljning och det skapar resultat, delaktighet och lärande

Film

Film om högintensivt förbättringsarbete enligt SÄS modell på Youtube

Kontakt

Peter Häyhänen, utvecklingschef

E-post

peter.hayhanen@vgregion.se

eller kontakta utvecklingsstaben:

Telefon

 

Senast uppdaterad: 2019-03-08 10:56