Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

HIFA - högintensivt förbättringsarbete

Högintensivt förbättringsarbete, HIFA, syftar till att snabbt analysera och genomföra förbättringar kring hur sjukhuset uppfyller patienters behov i resan genom vården.

Tanken är att snabbare komma framåt än vid dagligt förbättringsarbete, när det finns en uttalad önskan att utveckla den egna verksamheten.

HIFA är starten på en förändringsprocess som ger alla medarbetare möjlighet att vara med och påverka och utveckla sitt arbete. HIFA kan användas i alla verksamheter och skapar samsyn kring problem och utmaningar genom tydligt patientperspektiv.

Arbetet bedrivs i workshopformat under fem dagar där man fokuserar på att träna och tillämpa förbättringsarbete. Samtidigt tränas och coachas ledarskapet i förändringsledning och i att skapa förutsättningar för fortsatt utveckling.

När HIFA:n är genomförd ska det leda till utveckling av arbetssätt - genom uppföljning av resultat och ständig daglig förbättring.

HIFA kräver engagemang, uthållighet och uppföljning och det skapar resultat, delaktighet och lärande

Film

Film om högintensivt förbättringsarbete enligt SÄS modell på Youtube

Kontakt

Marie Rusner, tf utvecklingschef

E-post

marie.rusner@vgregion.se

eller kontakta utvecklingsstaben:

Telefon

 

Senast uppdaterad: 2016-07-04 09:38