Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Dagligt förbättringsarbete

På SÄS arbetar man med dagligt förbättringsarbete därför att det ger förutsättningar för en ökad påverkan på den egna arbetssituationen. Man minskar mängden strul och tidstjuvar och ökar på detta sätt nyttan och säkerheten för patienterna.

Dagligt förbättringsarbete på SÄS innebär att man systematiskt och tvärprofessionellt utvecklar det gemensamma arbetssystemet genom att:

  • på daglig basis identifiera förbättringsmöjligheter
  • regelbundet bedöma och prioritera förbättringsmöjligheterna
  • arbeta utifrån strukturen Planera-Gör-Studera-Lär.

Fokus  är gemensam utveckling av arbetssätt

Man har en systematik för daglig insamling av problem och möjligheter. Alla berörda yrkesgrupper deltar och har en gemensam bedömning, prioritering och uppföljning som sker minst en gång per vecka. Metodiken Planera-Gör-Studera-Agera (”PDSA”) tillämpas.

Verksamhetens linjechefer har en aktiv roll i förbättringsarbetet, som är kopplat till verksamhetens uppdrag, mål, resultatuppföljning och långsiktiga planering.  

Kontakt

Peter Häyhänen, utvecklingschef

E-post

peter.hayhanen@vgregion.se

eller kontakta utvecklingsstaben:

Telefon
Senast uppdaterad: 2019-03-04 15:32