Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Övning Liv 4 oktober

Den 4 oktober kl. 9.00-15.00 kommer en stor övning att genomföras på Södra Älvsborgs sjukhus. Syftet med övningen är att säkerställa att beredskapsplan, förmåga att leda, samverka och samordna omhändertagandet av ett stort antal skadade, fungerar på Södra Älvsborgs Sjukhus.

Övningen kommer att genomföras på del av akutmottagningen och röntgenavdelningen, SÄS Borås. Personer från Försvarsmakten kommer att agera skadade, skademarkörer. Särskild sjukvårdsledning på SÄS kommer att öva, liksom kirurgisk akutvårdsavdelning, KAVA, medicinsk akutvårdsavdelning, Mava, blodcentral, operation och intensivvårdsavdelning, IVA, men i simulerad form. Västfastigheters och Regionservices tjänster kommer övas i samverkan med dem. Övrig verksamhet på SÄS innefattas inte i övningen.

I Borås och på sjukhusområdet kommer fordon från Försvarsmakten att synas under övningen.

Övningsscenario

På ett skjutfält pågår en militär övning och det är många människor på plats. Plötsligt sker ett väpnat angrepp av fientlig makt vilket leder till stort skadeutfall med där många blir allvarligt skadade. Människor reagerar långsamt eftersom de tror att angreppet är en del i övningen. Förvirringen är stor med många skadade och chockade som följd. De skadade förs med försvarsmaktens fordon, bilar och helikoptrar, till Södra Älvsborgs sjukhus akutmottagning, där de skadade tas om hand.

Senast uppdaterad: 2019-08-13 10:14