Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirusinfektion covid-19

Tillfälliga förändringar på SÄS pga coronapandemin. Läs mer på SÄS sida om Covid-19

Så blir du patient hos oss

Annica Hedén är en av dem som tar emot samtal från patienter inför besök och tidbokning.

Det finns olika vägar för att bli patient på ortopedkliniken. För att få specialistvård på sjukhus gäller allmänt att det först behövs ett medicinskt underlag, förutom vid akutvård. I första hand ska det vara en remiss från läkare på den vårdcentral som först bedömt ditt problem.

När remissen kommit in till sjukhuset bedömer en läkare hur bråttom det är att kalla till en första undersökning. SÄS mål är att de flesta patienterna ska få en tid inom 30 dagar även om det medicinska behovet inte alltid kräver det. 

Det är också möjligt att göra en så kallad egen vårdbegäran (egenremiss). Det är en blankett som du själv fyller i och skickar in. Det gäller både dig som bor i SÄS upptagningsområde (Alingsås, Borås, Bollebygd, Herrljunga, Lerum, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda) och andra inom Västra Götalandsregionen eller Region Halland.

Egenremiss

Välkommen med dina frågor

När vi fått in remissen får du en bekräftelse med posten att vi tagit emot den. Bor du någon annanstans måste du först kontakta ditt eget landsting för att få godkänt att söka vård hos oss, enligt reglerna om valfrihet i vården. 

Ring oss gärna om du har frågor av något slag. Telefonnummer för rådgivning och andra förfrågningar hittar du på sidorna för våra mottagningar i Borås och Skene.

Ortopedimottagning

Kirurgi och ortopedisk mottagning Skene

Senast uppdaterad: 2019-02-18 10:18