Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Medicinsk teknik

Avdelningen för medicinsk teknik ansvarar för medicinteknisk utrustning. Produkterna som ska vara säkra då våra kunder använder dem.

Våra huvudsakliga arbetsområden är

  • inköpsrådgivning
  • ankomstkontroll och besiktning
  • tekniskt underhåll (förebyggande och avhjälpande)
  • utbildning
  • utredning

Vi servar merparten av den utrustning som finns inom hälso- och sjukvården såsom EKG-utrustning, respiratorer, vågar, mikroskop, undersökningslampor, behandlingsbritsar, ultraljud, röntgen och dialys.

Ni som kunder väljer själva hur ni vill kontakta oss utifrån vad ni tycker är enklast. Vid felanmälan vill vi att ni uppger: felbeskrivning, inventarienummer, kontaktperson samt telefonnummer.

Certifiering ISO 9001:2008

Medicinsk teknik är certifierade av SEMKO-DEKRA. Detta innebär att SEMKO-DEKRA kontinuerligt kontrollerar och godkänner vårt kvalitetssystem. Revisioner av detta sker två gånger per år och innebär för oss på Medicinsk teknik att vi hela tiden måste arbeta med förbättringar för att tillmötesgå kraven från våra kunder.

Internationell samverkan

Medicinsk teknik har under ett antal år deltagit i ett flertal bistånds- och utvecklingsprojekt. Under 1990-talet knöts ett flertal kontakter med sjukhus i Baltikum och Ryssland. Under senare år har Afrika stått i fokus.

Biståndet har bestått av utbildning och hjälp med utrustning till specifika verksamheter på sjukhusen. Dessa insatser har alltid varit finansierade med medel från SIDA eller från biståndsorganisationer. Under senare år har vi gjort insatser i Somaliland, Etiopien, Kenya och Tanzania.

Kontakt

Åsa Nyfeldt, enhetschef

Telefon
033 - 616 32 99

E-post
asa.nyfeldt@vgregion.se

Kontakta oss

Öppettider och telefontid
Måndag-fredag kl 07:00 - 16:00

Kundtjänst och felanmälan
Telefon 033 - 616 30 00
Fax 033 - 616 30 18
mts.kundtjanst.sas@vgregion.se

Besöksadress
Ingång 13/MS-1
Klinikvägen
501 82 Borås

Postadress
Södra Älvsborgs Sjukhus
Medicinsk teknik
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås  

Senast uppdaterad: 2016-09-29 13:10