Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Medicinsk informatik och teknik

SÄS medicinsk informatik och teknik förser hälso- och sjukvårdsenheter inom Södra Älvsborg med kunskap och tjänster för säker användning av informationssystem IT och medicinteknisk utrustning. Med kunden i centrum tillhandahåller vi kvalitativa, behovsanpassade tjänster och produkter inom medicinsk information och teknik, sterilisering av invasiva instrument, bemanningsservice och hotell.

Vår verksamhet

  • Bemanningsservice: SÄS interna enhet för korttidsbemanning och timanställda.
  • Informationssystem IT: förvaltning, support, utbildning och IT-säkerhet för SÄS större gemensamma IT-system, exempelvis patientjournalen.
  • Medicinsk teknik: rådgivning, underhåll och utbildning för medicintekniska produkter.
  • Läkemedelsförsörjning genom sjukhusapoteket SÄS/VGR.
  • Sterilcentralen: rengöring och desinfektion, instrumentvård och sterilisering av medicintekniska produkter. Vår största kund är de opererande enheterna på SÄS, men vi servar också Närhälsan i Södra Älvsborg.
  • SÄS hotell: patienthotell med plats även för närstående.

Kontakt

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss med dina synpunkter. Fyll i formuläret via nedanstående länk.

Tänk på att det du skriver blir en allmän handling som alla kan be om att få läsa. Därför ska du, när det gäller personliga och medicinska frågor, använda 1177 Vårdguidens e-tjänster eller kontakta den enhet där du är patient.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Kontakta medicinsk informatik och teknik

Olof Danielsson, verksamhetschef

Telefon
033 - 616 16 16

Fler kontaktuppgifter finns på sidorna för respektive enhet.

Senast uppdaterad: 2018-09-25 13:55