Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Anestesiklinik

Patient och läkare på anestesikliniken

Anestesikliniken bedriver akut och planerad operationssjukvård, intensivvård, endoskopi och smärtbehandling. Vi har som mål att erbjuda en hög kompetens för att patienter och närstående ska känna sig trygga och få ett gott och säkert omhändertagande.

Uppdrag och arbetssätt

Anestesikliniken omfattar två operations- och en endoskopienhet i Borås och en endoskopienhet i Skene. Här genomförs akuta och planerade operationer. På operationsenheterna i Borås utförs dagkirurgiska operationer men också en stor andel inom slutenvård. På våra två operationsenheter utförs operationer inom kirurgi, gynekologi, öron-näsa-hals, ögon, ortopedi och urologi.

Klinikens intensivvårdsavdelning omhändertar patienter som hamnat i ett livshotande tillstånd. Patienterna behöver ständig övervakning och hjälp med de mest grundläggande kroppsliga funktioner. Kliniken har även ett smärtteam med specialistläkare, smärtsjuksköterskor och sekreterare. Teamet är specialiserat med begränsat vårdutbud och omhändertar huvudsakligen inskrivna patienters svåra smärttillstånd.

Att arbeta hos oss

  • Vi ger dig förutsättningar att utvecklas genom utbildning
  • Vi har stor bredd - du lär dig mycket
  • Vi har funktionell arbetsmiljö och modern utrustning
  • Vi kan ge dig möjlighet att rotera på kliniken
  • Vi arbetar med patientsäkerhet i vårt dagliga förbättringsarbete
  • Vi värdesätter engagemang och delaktighet
  • Vi har behovsanpassat arbetsschema
  • Vi arbetar i team - med en patient i taget
  • Vi har kompetent personal på vår klinik
  • Vi tycker det är viktigt att du trivs på arbetet 

Vi som arbetar här

Vi är cirka 300 anställda med olika yrkeskategorier, till exempel anestesiläkare, sjuksköterskor inom intensivvård, operation, anestesi, endoskopi och steriltekniker, undersköterskor och sekreterare. Vi arbetar tillsammans för att kunna tillgodose våra patienters olika behov.

På kliniken finns även studerande: sjuksköterskor och läkare under specialistutbildning och undersköterskor och medicinska sekreterare som gör sin praktik. Dessa deltar i vården i den dagliga verksamheten. All personal och studenter har tystnadsplikt.

Vården vi erbjuder kännetecknas av öppenhet och vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kan kontakta oss via epost till kliniken eller respektive chef.

Kontakt

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss med dina synpunkter. Fyll i formuläret via nedanstående länk.

Tänk på att det du skriver blir en allmän handling som alla kan be om att få läsa. Därför ska du, när det gäller personliga frågor t.ex. av- och ombokningar, klagomål och medicinska frågor, använda 1177 Vårdguidens e-tjänster eller kontakta den enhet där du är patient.

1177  Vårdguidens e-tjänster

Kontakta anestesikliniken

Håkan Joelsson, verksamhetschef

Telefon
033 - 616 30 09

Vårdenhetschefernas kontaktuppgifter finns på sidorna för respektive enhet.

Senast uppdaterad: 2016-05-10 08:32