Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Ambulanschef i beredskap

Ambulanschef i beredskap har det övergripande operativa ledningsansvaret för ambulanssjukvården i Södra Älvsborgs sjukhus upptagningsområde.

Funktionen finns dygnets alla timmar, året runt och bemannas av akutklinikens avdelningschefer. Ambulanschef i beredskap har följande som sina främsta uppgifter:

  • Gentemot SOS Alarm vara ett beslutsstöd så att klinikens resurser används på ett optimalt sett.
  • Handläggning av specialtransporter.
  • Samordning av ambulanssjukvårdens insatser vid allvarlig händelse.
  • Kontakter med massmedia.
  • Ansvar för att organisera återkoppling, uppföljning och att hålla avlastningssamtal vid misstanke om krissituation hos personalen.

Ledningsgruppen har en handlingsplan för hur kliniken skall agera vid händelse som kan leda till att personalen riskerar att hamna i en krissituation. Huvudansvaret för att handlingsplan följs ligger på Ambulanschef i beredskap.

Kontakt

Ambulanschef i beredskap (AciB) nås via minicall 0746-215050.

 

Senast uppdaterad: 2019-01-28 09:53