Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Akutklinik

Akutkliniken omfattar två sektioner: ambulanssjukvård (Alingsås, Borås, Skene) och akutmottagning (Borås). Vår kärnverksamhet är att omhänderta patienter med akut uppkomna sjukdomstillstånd och hänvisa till rätt vårdnivå.

Uppdrag och arbetssätt

Varje dygn behandlas cirka 150 patienter vid akutmottagningen och cirka 100 ambulansuppdrag utförs. Vi arbetar för att tillgodose patientens behov av kvalificerad medicinsk bedömning, där ett flödesorienterat arbetssätt och tvärfunktionellt samarbete inom och mellan de båda sektionerna är en grundförutsättning.

Akutmottagning och ambulanssjukvård har ett nära samarbete med specialistklinikerna på sjukhuset, och deltar också aktivt i samverkan med primärvård, kommunal vård och omsorg.

Akutkliniken tar även emot studenter och läkarkandidater på ett flertal utbildningsnivåer, samt bedriver specialistläkarutbildning inom akutsjukvård.

Att arbeta hos oss

Akutkliniken har 250 anställda som fördelas mellan sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och administrativ personal. En personlig grundtrygghet och god självkännedom är två viktiga faktorer för att kunna möta människor i livets svåra stunder. Därför är det högt prioriterat att på ett personligt plan stimulera individer att utvecklas i sin profession och att utveckla verksamhetens innehåll för att möta våra patienters och närståendes behov.

Vi är en positiv och engagerad personalgrupp som strävar efter att utveckla akutsjukvård för våra patienter och skapa en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare.

Kontakt

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss med dina synpunkter. Fyll i formuläret via nedanstående länk.

Tänk på att det du skriver blir en allmän handling som alla kan be om att få läsa. Därför ska du, när det gäller personliga och medicinska frågor, använda 1177 Vårdguidens e-tjänster eller kontakta den enhet där du är patient.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Kontakta akutkliniken

Katarina Zamac,  verksamhetschef

Telefon
033 - 616 10 00 (växeltelefon)

Vårdenhetschefernas kontaktuppgifter finns på sidorna för respektive enhet.

Senast uppdaterad: 2018-09-25 13:51