Störningar under byggtiden

 • Bild 1 av 8

  Vägen till förlossningen leds om på grund av att Samaritvägen är avstängd vid byggarbetsplatsen (se bilden). Det innebär att man istället får köra runt större delen av sjukhusområdet för att komma till förlossningen, liksom infektionsenheten och rehabcentrum. Skyltar visar vägen, se också kartan längre ner på sidan.

 • Bild 2 av 8

  Under december 2017- preliminärt april 2018 pågår omfattande sprängningsarbete på byggområdet, som både kan kännas och höras. Sprängningar sker måndag- torsdag på fasta tider. Sprängtider 2018: klockan 10.00-10.15, 14.00-14.15 och 18.00-18.15. Före varje sprängning hörs en varningssignal.

 • Byggarbetare vid grind.
  Bild 3 av 8

  För att minska mängden byggtrafik på den ordinarie bilvägarna på sjukhusområdet används Gamla Brämhultsvägen för byggtransporter. De som bor på området får köra via en ny infart på Åsvägen (vägen upp mot Hässleholmen) där det idag är en vändplats. En grind markerar var bilar inte längre kan passera från sjukhushållet. Det går fortfarande att passera på gång- och cykelbanan.

 • Bild 4 av 8

  Vissa vägar och ingångar behöver stängas av under byggarbetstiden. Trafiken leds då om via tillfälliga vägar, varav några används också för byggtrafik. Orangea skyltar visar vägen på sjukhusområdet.

 • Bild 5 av 8

  Gångstigen till matsalen (restaurang Gastronomen) och konferenslokalen Elin Odencrantz, försvinner när den nya vårdbyggnaden i psykiatrins kvarter nu ska byggas. Istället finns det en annan, tillfällig gångväg i närheten. Skyltning visar vägen till ingången som har nummer 29.

 • Bild 6 av 8

  Ingång 3, strax ovanför ingången till akutmottagningen, är fortsatt öppen men innanför ingången är den sluttande korridoren avstängd och det går inte att komma vidare in på sjukhuset. Röntgenavdelningen strax innanför dörrarna nås även fortsättningsvis från ingång 3. Granne med ingång 3 ligger nu en ny infart för byggmaterial och fordon.

 • Bild 7 av 8

  Tomten där infektionsenheterna ligger än nu inhägnad inför utbyggnad och ombyggnad. Trafiken leds om men parkeringsplatserna för patienterna finns kvar framför byggnaden. Ett skogsområde i närheten har avverkats för att ge plats för byggbodar, maskiner och utrustning. Skyltning visar vägen.

 • Bild 8 av 8

  I området vid incheckningen, apotek, provtagning och andra verksamheter i huvudentrén pågår under hösten ombyggnadsarbete för laboratorierna. Vissa delar plastas in, och det kan förekomma arbete som medför byggdamm och som påverkar framkomligheten.

Under byggtiden 2017-2021 påverkas framkomligheten på sjukhusområdet. Vissa ingångar och vägar blir tillfälligt avstängda. I bildspelet beskrivs de förändringar som berör patienter och besökare till sjukhuset.

Karta med beskrivning av byggområdet och ny väg till förlossningen (pdf) Obs! Vissa modeller av mobiltelefoner visar inte pdf-filen korrekt utan saknar linjen på kartan som visar hur man kommer till förlossningen.

På grund av de stora byggarbetena kan det ta längre tid än vanligt att ta sig fram på sjukhusområdet och att hitta parkeringsplats för den som kommer med bil, så kom gärna i extra god tid. Det kan tidvis också bli bullrigt och störande på annat sätt.

Webbkameror följer byggarbetet

Nyfiken på hur de nya vårdbyggnaderna tar form? Följ arbetet genom två webbkameror på hustaken. Kamerorna tar stillbilder som uppdateras var femte minut. De sitter uppe så länge utomhusarbetet pågår, preliminärt 2018-2019. 

Se hur nya infektionsenheten växer fram  
Se hur psykiatrins kvarter växer fram

Kontakta vården inför besök på sjukhuset

Du som är patient kan alltid ringa till den vårdenhet som du ska till för att få hjälp med att hitta rätt. Skyltning på plats hjälper också till att visa vägen.

Byggarbetsplatsen omfattar ett stort område i östra delen av sjukhusområdet, som utåt gränsar mot skogsområde. Den tidigare BUP-byggnaden är riven för att ge plats åt en ny vårdbyggnad. Vid infektionsenheten ska ett stort markområde användas för utbyggnad. Dessutom pågår ombyggnader inne på sjukhuset, främst i huvudbyggnaden.

Information om BUP:s tillfälliga lokaler under byggtiden 2017-2019