Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Störningar under byggtiden

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 1 av 8

  För att kunna påbörja byggnationen av Torget, den del som skall binda samman psykiatribyggnaderna (stjärnan och byggnad 24) kommer entrén till vuxenpsykiatrin att flyttas. Den nya entrén gäller från vecka 41 och kommer att ligga i direkt anslutning till Samaritvägen. Arbetena kan medföra störningar i form av ljud och vibrationer som påverkar intilliggande verksamhet. 

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 2 av 8

  Ny entré för provtagning. Den nya entrén ligger i huvudentrén på SÄS Borås. Avdelningarna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin  kommer att samlas i samma lokaler med gemensam provmottagning, reception och kundtjänst.

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 3 av 8

  Från vecka 41 försvinner den tillfälliga gångstigen till matsalen (restaurang Gastronomen) och konferenslokalen Elin Odencrantz. Det är entrén till den nya vårdbyggnaden i psykiatrins kvarter som ska byggas. Istället gäller ingång 3 vid Samaritvägen. Skyltar visar vägen via kulverten fram till ingången som har nummer 29. 

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 4 av 8

  Vägen till förlossningen leds om på grund av att Samaritvägen är avstängd vid byggarbetsplatsen (se bilden). Det innebär att man istället får köra runt större delen av sjukhusområdet för att komma till förlossningen, liksom infektionsenheten och rehabcentrum. Åk upp för backen och håll höger. Skyltar visar vägen, se också kartan längre ner på sidan.

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 5 av 8

  Vissa vägar och ingångar behöver stängas av under byggarbetstiden. Trafiken leds då om via tillfälliga vägar, varav några används också för byggtrafik. Orangea skyltar visar vägen på sjukhusområdet.

 • Byggarbetare vid grind.
  Bild 6 av 8

  För att minska mängden byggtrafik på den ordinarie bilvägarna på sjukhusområdet används Gamla Brämhultsvägen för byggtransporter. De som bor på området får köra via en ny infart på Åsvägen (vägen upp mot Hässleholmen) där det idag är en vändplats. En grind markerar var bilar inte längre kan passera från sjukhushållet. Det går fortfarande att passera på gång- och cykelbanan.

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 7 av 8

  Ingång 3, strax ovanför ingången till akutmottagningen, är fortsatt öppen men innanför ingången är den sluttande korridoren avstängd och det går inte att komma vidare in på sjukhuset. Röntgenavdelningen strax innanför dörrarna nås även fortsättningsvis från ingång 3. Granne med ingång 3 ligger nu en ny infart för byggmaterial och fordon.

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 8 av 8

  Tomten där infektionsenheterna ligger är inhägnad inför utbyggnad och ombyggnad. Trafiken leds om men parkeringsplatserna för patienterna finns kvar framför byggnaden. Ett skogsområde i närheten har avverkats för att ge plats för byggbodar, maskiner och utrustning. Skyltning visar vägen.

Under byggtiden 2017-2021 påverkas framkomligheten på sjukhusområdet. Vissa ingångar och vägar blir tillfälligt avstängda. I bildspelet beskrivs de förändringar som berör patienter och besökare till sjukhuset.

Karta med beskrivning av byggområdet och ny väg till förlossningen (pdf) Obs! Vissa modeller av mobiltelefoner visar inte pdf-filen korrekt utan saknar linjen på kartan som visar hur man kommer till förlossningen.

På grund av de stora byggarbetena kan det ta längre tid än vanligt att ta sig fram på sjukhusområdet och att hitta parkeringsplats för den som kommer med bil, så kom gärna i extra god tid. Det kan tidvis också bli bullrigt och störande på annat sätt.

Webbkameror följer byggarbetet

Nyfiken på hur de nya vårdbyggnaderna tar form? Följ arbetet genom två webbkameror på hustaken. Kamerorna tar stillbilder som uppdateras var femte minut. De sitter uppe så länge utomhusarbetet pågår, preliminärt 2018-2019. 

Se hur nya infektionsenheten växer fram  
Se hur psykiatrins kvarter växer fram

Kontakta vården inför besök på sjukhuset

Du som är patient kan alltid ringa till den vårdenhet som du ska till för att få hjälp med att hitta rätt. Skyltning på plats hjälper också till att visa vägen.

Byggarbetsplatsen omfattar ett stort område i östra delen av sjukhusområdet, som utåt gränsar mot skogsområde. Den tidigare BUP-byggnaden är riven för att ge plats åt en ny vårdbyggnad. Vid infektionsenheten ska ett stort markområde användas för utbyggnad. Dessutom pågår ombyggnader inne på sjukhuset, främst i huvudbyggnaden.

Information om BUP:s tillfälliga lokaler under byggtiden 2017-2019

Senast uppdaterad: 2017-06-26 13:27