Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Campus SÄS

SÄS har ett stort utbildningsuppdrag. I psykiatrins kvarter skapas en samlingsplats för alla som är under utbildning på SÄS. Foto: Ulf Nilsson.

En helt ny verksamhet i psykiatrins kvarter är SÄS campus: utbildningslokaler, föreläsningssalar och lunchhörna för studenter på verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och medarbetare med utbildningstjänster.

SÄS har årligen en genomströmning av ungefär 1500 studerande som gör VFU här. Nuvarande utbildningslokaler räcker inte till för sjukhusets växande utbildningsuppdrag, som numera också delar av läkarprogrammets verksamhetsintegrerade lärande (ViL).

Nu blir det istället ett samlat, lättillgängligt område som blir en träffpunkt för studenter, föreläsare och utbildningsteam. Ett stort mervärde är också att lokalerna kommer att samutnyttjas med psykiatrins utbildningsenhet.

Fördelar med campus SÄS

Campus utvecklar och stärker den pedagogiska kompetensen och skapar förutsättningar för nätverk för studenter, AT-läkare och andra medarbetare på utbildningstjänster och personal som arbetar med utbildning.

  • alla verksamhetsförlagda utbildningar samlas under samma tak, med samlad kompetens gentemot våra lärosäten
  • effektivt utnyttjande av lokaler, material och kompetenser
  • nav för interprofessionellt lärande. En gemensam träffpunkt för våra studenter
  • studenterna vet var de ska ha sina utbildningar, var de kan träffa utbildningsteamets personal, var det finns arbetsplatser för examens- och projektarbeten och annat
  • nöjda studenter ger ett större rekryteringsunderlag

Kontakt

Berit Lemburg, utbildningsledare

Telefon
033 - 616 13 44

E-post
berit.lemburg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:45