Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Provrum

Uppbyggt provrum som föreställer ett patientrum i nya infektionsenheten.

Vårdrummet med luftsluss och separat entré utifrån till alla rum är ett av de centrala rummen i nya infektionsenheten. Ett provrum är uppbyggt i verklig storlek, med inredning och materialval så nära verkligheten som möjligt.

Principer för vårdrum och slussar

Alla vårdrum är enkelrum med dusch och toalett (till höger i provrummet på bilden överst), och har stora fönster med utsikt mot omgivande natur.  Enkelrum ger ökad integritet, trygghet och säkerställer sekretess. Dessutom motverkar enkelrum smittspridning.

Provrum så nära ritningarna som möjligt

Under projektets gång har rummen vuxit fram på planritningar och genom rumsfunktionsprogram, RFP. Provrummen som byggts utifrån ritningarna ger möjlighet att upptäcka detaljer som behöver finjusteras eller ändras. Vårdrum och slussar är uppbyggda i verklig storlek, med inredning och materialval så nära verkligheten som möjligt.

Inre sluss i provrummet för nya infektionsenheten, Södra Älvsborgs sjukhus

Inre sluss med närförråd. Foto: Pernilla Lundgren.
Badrum med dusch och toalett i provrummet för nya infektionsenheten, Södra Älvsborgs sjukhus.

Badrum med dusch och toalett. Foto: Pernilla Lundgren.

Hitta hit - välkommen på visning

Provrummet finns i närheten av infektionsenheten, vägg i vägg med vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningen Björkängen i Borås. Intresserad av en visning? Hör av dig till projektsekreteraren.

Kontakt

Christina Björling, projektsekreterare

Telefon
033 - 616 25 16

E-post
christina.bjorling@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-02-14 13:45