Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Framtida laboratoriemedicin

Projektet framtida laboratoriemedicin innebär att tre av fyra laboratorier på SÄS flyttar till ombyggda, gemensamma lokaler i huvudentrén i Borås. Där blir det också en gemensam reception, kundtjänst och provtagning.

Vad och varför

För att möta framtida utmaningar samordnas laboratorieverksamheterna inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin i gemensamma och ändamålsriktiga lokaler. Det skapar förutsättningar för kostnadseffektiva processer och en tryggad kompetensförsörjning. Dessutom investeras i en helt ny analysplattform, en automatiserad bana där proverna lyfts in till olika analysinstrument.

Ökad efterfrågan på laboratorieanalyser

Laboratoriemedicinsk diagnostik är en del av kärnverksamheten inom sjukvården. Uppskattningsvis 70-80 procent av alla beslut som rör diagnostik och behandling baseras på laboratoriemedicinska analyser.

Sjukvårdens tilltagande komplexitet, med en snabb teknisk utveckling, åldrande befolkning och krav på effektiv användning av vårdplatser, ökar behovet av information från laboratorieanalyser med cirka fem procent per år.

Kontakt

Boel Ahlmark, projektledare SÄS

Telefon
0705 - 21 23 08

E-post 
boel.ahlmark@vgregion.se

Caroline Blohm, projektledare Västfastigheter

Telefon
033 - 616 26 16

E-post
caroline.blohm@vgregion.se

Eva Johansson, projektledare, klinik för bild- och laboratoriemedicin

Telefon 
033 - 616 34 59

E-post 
eva.e.johansson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-09-13 11:45