Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Neuro- och rehabiliteringsklinik

På neuro- och rehabiliteringskliniken bedrivs specialiserad vård och rehabilitering inom neurologi, reumatologi och rehabiliteringsmedicin. Kliniken har även arbetsterapi, dietister, fysioterapi, kuratorer, logopeder, psykologer och en ortopedteknisk verksamhet.

Kliniken har tre vårdavdelningar fördelat på neurologi, rehabiliteringsmedicin och stroke. Vi bedriver mottagningsverksamhet och dagsjukvård på våra sektioner och enheter. Ortopedtekniska avdelningen har hela Södra Älvsborg som upptagningsområde.

Arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer och logopeder arbetar över hela sjukhuset. Vår gemensamma verksamhetsidé är ”Vi utför och utvecklar specialiserad, personcentrerad vård och rehabilitering”.

Vi är cirka 350 anställda med olika professioner som arbetsterapeuter, assistenter, dietister, fysioterapeuter, hjälpmedelssamordnare, kuratorer, logopeder, läkare, ortopedtekniker, ortopedingenjörer, psykologer, sekreterare, sjuksköterskor och undersköterskor. Vi arbetar tillsammans i team kring patienten för att tillgodose patienters olika behov.

På kliniken finns även studerande: läkare och psykologer under specialistutbildning, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, medicinska sekreterare, sjuksköterskor och undersköterskor som gör sin praktik. De deltar i den dagliga verksamheten på våra utbildningsavdelningar och på våra övriga avdelningar och mottagningar.

Gunnar Helgesson

Verksamhetschef
Senast uppdaterad: 2021-02-18 07:04