Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klinik för nära vård

Klinik för nära vård har en samlad verksamhet för specialistsjukvårdens resurs- och mobila team. Vi arbetar utifrån patientens behov och förutsättningar i nära samverkan med kommun och primärvård, för att patienten ska känna sig trygg i hela vårdkedjan.

I takt med att befolkningsgraden och levnadslängden ökar behöver vi hitta nya sätt att ta hand om patienter med ett stort vårdbehov. Det har klinik för nära vård i uppdrag.

Nära vård handlar om att se till att den vård som patienten behöver ofta erbjuds där hen befinner sig. Det gynnar både patienten, som slipper långa och ofta påfrestande resor, och sjukvården, som kan skapa bättre vårdflöden med färre inläggningar på sjukhus. Målet är att patienten får en trygg och säker vård med hög kvalitet.

Gemensamt för enheterna som tillhör kliniken är att de är mobila och/eller arbetar för en väl sammanhållen vårdkedja.  

På kliniken arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och sekreterare. Vi arbetar tillsammans i team för att kunna tillgodose patientens olika behov.

Vi erbjuder våra anställda varierade arbetsuppgifter och goda möjligheter till utveckling inom kliniken. I våra arbetsuppgifter ingår även att utveckla och förbättra arbetet så att det gynnar våra patienter.

Karin Scharl

Verksamhetschef
Senast uppdaterad: 2021-02-18 07:00