Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kirurg- och öronklinik

Kirurg- och öronkliniken bedriver akut och planerad operationssjukvård, mottagningar och endoskopiverksamhet. Vi har som mål att erbjuda en hög kompetens för att ge en god och säker vård och för att patienter och närstående ska känna sig trygga och få ett gott och säkert omhändertagande.

Uppdrag och arbetssätt

Kliniken är indelad i sektioner som bedriver vård inom akutsjukvård, öron-näsa- halskirurgi, kärlkirurgi, övre och nedre gastrokirurgi, endokrin- och bröstkirurgi samt urologi. Kirurg- och öronkliniken omfattar två vårdavdelningar i Borås och del av vårdavdelning i Skene. Operationer utförs i Borås och Skene.

Vi har fyra mottagningar, varav tre i Borås (öron-näs- och halsmottagning, kirurgmottagning och urologmottagning) och en i Skene (kirurgmottagning, som också inkluderar urologi).

Sjuksköterskemottagningar finns inom öron- näs- halssjukvård, stomivård, uroterapi, resursteam, prostatacancerdispensär och sårmottagningar. Endoskopiverksamhet bedrivs både i Skene och Borås. Den mer avancerade endoskopiverksamheten är förlagd i Borås.

Vi är cirka 240 anställda med olika yrkeskategorier bestående av framför allt läkare, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare. Vi har rotation mellan avdelningar och mottagningar där även mottagningspersonal deltar i helgarbetet. Vi arbetar tillsammans för att kunna tillgodose våra patienters olika behov.

På kliniken finns även studerande: sjuksköterskor, läkare under specialistutbildning, undersköterskor och medicinska sekreterare som gör praktik. De deltar i den dagliga verksamheten. All personal och alla studenter har tystnadsplikt. Vården som vi erbjuder kännetecknas av öppenhet och vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kan kontakta oss via epost till kliniken eller respektive chef.

Vi erbjuder våra anställda varierade arbetsuppgifter och goda möjligheter till utveckling inom kliniken. I dina arbetsuppgifter ingår även att utveckla och förbättra arbetet så att det gynnar våra patienter.

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss med dina synpunkter. Fyll i formuläret via nedanstående länk.

Skicka dina synpunkter till kirurg- och öronkliniken 

Tänk på att det du skriver blir en allmän handling som alla kan be om att få läsa. Därför ska du, när det gäller personliga och medicinska frågor, använda 1177 Vårdguidens e-tjänster eller kontakta den enhet där du är patient.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Jerker Nilson

Verksamhetschef
Senast uppdaterad: 2021-02-18 06:58