Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Verksamhetsområde hud, infektion, vårdhygien och ögon

Verksamhetsområdet består av enheterna hud-/könssjukdomar (STD), infektion, SÄS hotell, vårdhygien och ögon. Vårdplatser finns på infektionsavdelningen. Utöver SÄS Borås och SÄS Skene finns mottagning även i Alingsås.

Hud- och könssjukdomar (STD)

Specialistmottagning som erbjuder kvalificerad diagnostik och behandling av hud- och könssjukdomar. Här utförs förebyggande insatser, framförallt med avseende på hudcancer och könssjukdomar. Mottagningen driver läkarmottagning och hudbehandlingsenheter i Borås och Skene, främst inriktat på ljus- och badbehandling.

Infektion

Verksamheten har en vårdavdelning med 21 vårdplatser och en specialistmottagning för akut och planerad vård, inkluderande avancerad resemedicin (vaccinationsmottagning). Enheten bedriver konsultverksamhet mot andra kliniker på SÄS Borås, SÄS Skene och Alingsås lasarett, och har också ett nära samarbete med enheten för vårdhygien och med Västra Götalandsregionens smittskyddsenhet.

Vårdhygien

Enheten samarbetar med Alingsås lasarett, primärvården och kommunal hälso- och sjukvård för att begränsa vårdrelaterade infektioner och upprätthålla en god hygienisk standard.

Ögon

Specialistmottagning som erbjuder kvalificerad diagnostik och behandling av ögonsjukdomar. Mottagningsbesök kan äga rum i Borås, Skene eller Alingsås. På ögonmottagningen utförs både akut och planerad vård.

SÄS hotell

Hotellet är ett vårdhotell för patienter som i högre grad sköter sig själva med hjälp av personalen. Även närstående till svårt sjuka patienter som vårdas på SÄS är välkomna att bo på hotellet.

Rolf Jungnelius

Verksamhetschef

Senast uppdaterad: 2022-05-04 14:10