Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Verksamhetsområde för bild- och funktionsmedicin och medicinsk service

Verksamhetsområdet bedriver service inom radiologi, nuklearmedicin, IT, medicinsk teknik, sjukvårdsapotek, samt incheckning.

Radiologi

I Borås utförs de flesta förekommande undersökningar: konventionell röntgen, ultraljud, datortomografi, magnetkameraundersökningar (MR), kärl- och hjärtundersökningar. Dessutom finns oralradiologi för avancerade undersökningar av tänder, käkleder, spottkörtlar och munhåla. Huvuddelen av verksamheten sker dagtid, men jourverksamhet finns under kvällar, nätter och helger.

I Skene utförs konventionell röntgen, datortomografi och ultraljud. I Ulricehamn utförs enbart  konventionell röntgen. All verksamhet bedrivs dagtid.

Nuklearmedicin

Utför undersökningar och behandlingar med hjälp av radioaktiva läkemedel. Vi servar hela Västra Götalandsregionen vad gäller vissa nuklearmedicinska undersökningar och behandlingar.

Informationssystem IT (IS/IT)

Bedriver systemförvaltning av SÄS största sjukhusgemensamma datorsystem samt utgör ett stöd för förvaltning av verksamhetsspecifika system. Dessutom hålls utbildningar och support ges för användandet i systemen för vårdpersonal.

Medicinsk teknik (MIT)

Erbjuder kompletta tjänster för säker och optimerad användning av medicintekniska produkter (MTP). Fokus är att förenkla och förbättra kundernas vardag i arbetet med MTP samt att optimera tillgängligheten.

Sjukvårdsapoteket SÄS/VGR

Arbetar för en trygg läkemedelsförsörjningen för patienten, ger en säker hantering för medarbetare och ökad kompetens i den egna organisationen. Man ansvarar även för kvalitetsfrågor som rör läkemedel och säkerställer en kostnadseffektiv försörjning. Som första sjukhus i Sverige bedriver SÄS också slutenvårdsdos, en egen dosverksamhet för slutenvården där dospåsar färdigställs till inneliggande patienter.

Sterilcentralen

Utför rengöring/desinfektion, instrumentvård och sterilisering av medicintekniska produkter.

Är du intresserad av att arbeta hos oss?

Välkommen att kontakta SÄS rekryteringsteam.

E-post sas.rekryteringsteam@vgregion.se
Telefon 033 – 616 32 00

Mer information om hur det är att arbeta på SÄS och våra lediga tjänster

Markus Håkansson

Verksamhetschef
Senast uppdaterad: 2023-03-23 10:35