Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barn- och ungdomspsykiatrisk klinik

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, BUP, erbjuder barn och ungdomar psykiatrisk vård på specialistnivå. Till oss kommer barn och ungdomar som till exempel har ångest, är deprimerade, har ätstörningar, svårt att koncentrera sig, är aggressiva och bråkar eller har tvångstankar.

Våra öppenvårdmottagningar är placerade i Borås, Alingsås och Skene. Särskilda mottagningar finns för asylsökande, posttraumatiska symtom, neuropsykiatri samt ätstörningar. I Borås finns också vår heldygnsvård.

Vi arbetar med att bedöma och behandla psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning. Vi samverkar med barn- och ungdomskliniken, skola, primärvården, socialtjänst och barnhabilitering.

Hos oss arbetar vi i team, olika yrkeskategorier bidrar gemensamt till patientens vårdplanering. Detta innebär att vi i teamet får vi en bred kompetens, vilket gör att vi kan erbjuda våra patienter en god vård.Vi handleder läkare under specialistutbildning och psykologer under PTP-tjänstgöring.

Alla professioner erhåller regelbunden klinisk handledning och ges goda möjligheter till vidareutbildning. Förutom dina vanliga arbetsuppgifter vill vi att du bidrar till att utveckla och förbättra arbetet så att det gynnar våra patienter.

Inom respektive enhet finns möjlighet att få egna ansvarsområden i samförstånd med ansvarig chef och kollegor. Välkommen att kontakta någon av våra chefer eller studierektor.

Jenny Linder

Verksamhetschef
Senast uppdaterad: 2021-02-18 06:57