Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Verksamhetsområde anestesi, operation, intensivvård

Inom verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård ger vi avancerad vård med hög kvalitet. Verksamheten är tekniktät och vårt mål är att alltid att vi ska ge en trygg och säker vård.

Vi ansvarar för operationer, intensivvård och endoskopiska undersökningar/behandlingar. Inom verksamhetsområdet finns även en smärtenhet. Vården ges av personal specialiserad inom anestesi, operation och intensivvård samt inom endoskopisk vård och behandling.

Inom verksamhetsområde anestesi, operation, intensivvård arbetar anestesiläkare, ST-läkare, anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, bemanningskoordinatorer och administrativa assistenter.

På våra operationsenheter genomförs akuta och planerade operationer, både dagkirurgiska och inom slutenvård inom områdena kirurgi, gynekologi, öron-näsa-hals, ögon, ortopedi, urologi och tand.

På vår endoskopienhet utförs undersökningar av mag- och tarmkanalen, gastroskopi och koloskopi, med endoskop. Här arbetar även specialistläkare inom mag- och tarmsjukdomar och endoskopist (sjuksköterska som utför gastroskopier).

Områdets intensivvårdsavdelning omhändertar patienter som hamnat i ett livshotande tillstånd. Patienterna behöver ständig övervakning och hjälp med de mest grundläggande kroppsliga funktioner.

Inom verksamhetsområdet finns även ett smärtteam med specialistläkare, smärtsjuksköterskor och sekreterare. Teamet är specialiserat med begränsat vårdutbud och omhändertar huvudsakligen inskrivna patienters svåra smärttillstånd.

Vi är cirka 300 anställda som med stort engagemang och delaktighet och arbetar tillsammans för att kunna tillgodose våra patienters olika behov. Vi arbetar i en högteknologisk miljö och har ständigt fokus på patientsäkerheten.

Håkan Joelsson

Verksamhetschef

Senast uppdaterad: 2022-11-10 13:47