Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SÄS startar ny verksamhet för kliniska prövningar

SÄS stärker nu sin forskningsprofil genom att i september 2019 starta upp en verksamhet för kliniska prövningar. Målet är att patienter skall få ökade möjligheter att delta i studier och tidigt få tillgång till nya läkemedel och behandlingar. Det skall också bli enklare för medarbetare på SÄS att kombinera kliniskt arbete med forskning

- Vi vill genom denna satsning möta en ökad efterfrågan från industri och akademi på kliniska prövningar, tillgodose patienters rätt att delta i kliniska studier och bidra till att stärka den hälso- och sjukvård som bedrivs, säger Marie Rusner, forskningschef, SÄS.

Redan från start finns kapacitet att ta emot förfrågningar om studier från läkemedelsföretag. Verksamheten kommer drivas av forskningschef, samordnare för kliniska prövningar, medicinskt ansvarig, medicinsk rådgivare samt forskningssjuksköterska.

Stödet kommer initialt rikta sig mot läkemedelsstudier initierade av läkemedelsbolag men kommer på sikt även vara tillgängligt för prövarinitierade och medicintekniska studier.

Verksamheten som kommer vara förlagd under SÄS forskningsenhet startar upp med stöd av Gothia Forum (VGR), Stiftelsen Borås forsknings-och utvecklingsfond mot cancer och Sparbanken Sjuhärads stiftelse för forskning vid SÄS.

Förfrågning gällande läkemedelsstudier

SÄS välkomnar redan innan uppstart förfrågningar gällande läkemedelsstudier.

Kontakt
Andrea Sandberg, samordnare för innovation och klinisk prövning
andrea.v.sandberg@vgregion.se 

 

Senast uppdaterad: 2019-06-26 10:05