Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Neddragning av tidigt ultraljud under sommaren 2019

På grund av svår bemanningssituation under sommaren kommer SÄS kvinnoklinik att dra in på verksamheten för tidiga ultraljud för gravida under vecka 25-33.

Kvinnokliniken startade med tidigt ultraljud (TUL) i oktober 2018. Det genomförs från graviditetsvecka 13 och är ett är ett tillägg till rutinultraljudet (RUL) som sker vecka 18-20. Verksamheten är fortfarande i en uppbyggnadsfas eftersom beslutet innebär ett utökat uppdrag.

På grund av en svår bemanningssituation under sommaren har SÄS och övriga sjukhus i Västra Götalandsregionen fattat beslut om att dra in verksamheten under vecka 25-33. Övriga ultraljudsundersökningar såsom rutinultraljud (RUL), KUB, tillväxtultraljud och specialistultraljud kommer att genomföras som vanligt. Alla tillgängliga resurser används för att bemanna det medicinskt högst prioriterade.

Senast uppdaterad: 2019-05-21 10:36