Nyheter

Nyheter

Win-win – så kan lungsektionens initiativ till att anställa arbetslösa unga beskrivas. Verksamheten var först ut på SÄS med satsningen som både ger vårdpersonalen mer tid till patientarbete och behövande arbetslivserfarenhet. Nu sprids arbetssättet på sjukhuset.

Västra Götalandsregionen genomför ett regionalt namnstandardprojekt och Södra Älvsborgs sjukhus är inget undantag i det arbetet.

Från den första 1 januari 2018 gäller ”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”. Den nya lagen ställer krav på SÄS organisation och därför har ett övergripande arbetssätt tagits fram för sjukhuset. Det nya arbetssättet gäller från den 25 september 2018.

Från mars i år finns eFrikort som är ett digitalt högkostnadsskydd som hjälper till att hålla reda på hur mycket du har betalt och när du når upp till frikortsgränsen. Det är viktigt att du ändå sparar ditt gula högkostnadskort med kvitton eftersom alla vårdgivare ännu inte är anslutna till systemet med eFrikort. Du som patient har fortfarande eget ansvar för att hålla reda på att du inte betalar för mycket i patientavgifter.

Ökad tillgänglighet och många nöjda patienter. Det är resultatet av drygt ett års satsning med single responder, en ny form av ambulanssjukvård i Svenljunga och Tranemo. Nu har modellen blivit ordinarie verksamhet och ska dessutom utvidgas i Bollebygds kommun i höst.

Nu öppnar SÄS en ny vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning för patienter med svåra tvångssyndrom (OCD). Mottagningen är placerad i Lerum och ska ta emot patienter på remiss från hela Västra Götalandsregionen.

Det går inte helt att helt undvika olika smittor i samhället, men risken att bli smittad går att minska.

Senast uppdaterad: 2019-02-01 08:06