Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter

Du som vaccinerar dig mot influensa får ett bättre skydd mot sjukdomen. Om du ändå blir sjuk får du oftast mildare symtom.

SÄS stärker nu sin forskningsprofil genom att i september 2019 starta upp en verksamhet för kliniska prövningar. Målet är att patienter skall få ökade möjligheter att delta i studier och tidigt få tillgång till nya läkemedel och behandlingar. Det skall också bli enklare för medarbetare på SÄS att kombinera kliniskt arbete med forskning

Hälsocoach online är ett stöd för de som vill förbättra sina levnadsvanor inom fysisk aktivitet, matvanor, alkohol och tobak. Det är ett smidigt sätt att via sin mobil eller padda ta kontakt med en hälsocoach som stöttar mot satta mål. Nu erbjuds Hälsocoach online till alla över 16 år som bor i Västra Götaland. Tjänsten är gratis året ut.

Från den första 1 januari 2018 gäller ”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”. Den nya lagen ställer krav på SÄS organisation och därför har ett övergripande arbetssätt tagits fram för sjukhuset. Det nya arbetssättet gäller från den 25 september 2018.

Från mars i år finns eFrikort som är ett digitalt högkostnadsskydd som hjälper till att hålla reda på hur mycket du har betalt och när du når upp till frikortsgränsen. Det är viktigt att du ändå sparar ditt gula högkostnadskort med kvitton eftersom alla vårdgivare ännu inte är anslutna till systemet med eFrikort. Du som patient har fortfarande eget ansvar för att hålla reda på att du inte betalar för mycket i patientavgifter.

Nu öppnar SÄS en ny vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning för patienter med svåra tvångssyndrom (OCD). Mottagningen är placerad i Lerum och ska ta emot patienter på remiss från hela Västra Götalandsregionen.

Det går inte helt att helt undvika olika smittor i samhället, men risken att bli smittad går att minska.

Senast uppdaterad: 2019-10-02 14:27