Läkarstudent inom EU/EES

Vi erbjuder dig som studerar till läkare inom EU/EES möjlighet till sommarvikariat. Vi erbjuder även möjlighet till klinisk praktik under terminen. Vår ambition är att ta emot så många praktikanter som möjligt, men vi har ett begränsat antal platser.

Sommarvikariat

Det finns goda möjligheter till sommarvikariat på SÄS i Borås och Skene. Vad du kan söka för tjänst beror på hur långt du kommit i utbildningen. 

Tjänster

Medicinsk sekreterare eller undersköterska/assistent omvårdnad beroende på hur långt i utbildningen. Vikarierande underläkare möjligt från termin 9.

Sommarvikariaten annonseras i december året innan aktuell sommar.

Sommarvikariat på SÄS

Är du intresserad av sommarvikariat som underläkare eller läkarassistent så är du välkommen att ta kontakt direkt med våra verksamhetsområden då dessa vikariat inte utannonseras. 

Kontakta SÄS verksamhetsområden

Kontaktperson HR

Anita Olofsson
E-postadress anita.olofsson@vgregion.se


Praktik

Förfrågan om praktik e-postas till HR-enheten som svarar på din fråga. 

e-postadress hr-direkt@vgregion.se

Ansökan ska innehålla:

  • Målbeskrivning från ditt lärosäte för den aktuella terminen
  • CSN utlandsstudieförsäkring
  • Dokument som styrker negativ MRSA enligt de rutiner som gäller i Västra Götalandsregionen. Provsvaret får inte vara äldre än en månad.

 


CSN utlandsstudieförsäkring

I samband med att du söker praktik i Sverige måste du ha en försäkring som täcker eventuella skador som kan uppstå på praktikplatsen. CSN har upphandlat en utlandsstudieförsäkring i försäkringsbolaget Gouda. Det är ett krav att praktikanter har denna försäkring. Försäkringen tecknas för sex eller tolv månader. 

CSN utlandsstudieförsäkring