Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vuxenpsykiatrisk rehabiliteringsmottagning Borås (arbetsterapi)

Studerande

Hos oss på vuxenpsykiatrisk rehabiliteringsmottagning i Borås kan du som studerar till arbetsterapeut göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Vi tar emot studenter från alla terminer i första hand från Göteborgs universitet.

Välkomstbrev Vuxenpsykiatrisk rehabiliteringsmottagning Borås

Förberedelser och introduktion

Alla studenter med en veckas praktik eller mer får ett välkomstbrev på mail eller per post. Där finns information om introduktion, om enheten, samt namn på handledarna. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Rehabiliteringsmottagningen är en del av den vuxenpsykiatriska öppenvården vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Uppdrag är att erbjuda behandling och rehabilitering i grupp. Individuella arbetsterapeutiska uppdrag utförs i samråd med öppenvårdsmottagningarna. Vi arbetar med gruppbehandling, individuell arbetsterapi i kontakt med heldygnsvård och öppenvårdsmottagningarna inom upptagningsområdet. Vår värdegrund är patientfokus, professionalitet och helhetssyn.

Praktisk information

Vuxenpsykiatrisk rehabiliteringsmottagning ligger på Solhem i Borås, vilken är en stor separat byggnad inom sjukhusområdet. Hållplatsen man stiger av är vid sjukhuset. Om du sen ställer dig så att du har sjukhusbyggnaden i ”ryggen” skall du gå över vägen som heter Brämhultsvägen, ned tvärgatan som heter Östermalmsgatan. Gå denna 200 m, tag sedan till vänster in på Ekenäsgatan och in genom huvudentrén. Mottagningen finner du direkt till höger med skylt ovanför dörren.

Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Vi får gemensamt justera så att det blir en bra planering. Det är bra att ha med sig lunch, då mikrovågsugn finns, men det finns möjlighet att handla i närliggande byggnad eller sjukhuset. Vi har inga arbetskläder, så det är bra om du tänker på att dina privata kläder även är en "arbetsuniform". Vissa använder inneskor, så ta med dig om du vill. Du får en egen plats tilldelad och där finns en hurts som är låsbar. Du får ett nyckelkort och nyckel vid introduktionen till din VFU och du måste kunna identifiera dig för att lösa ut dessa. Dessa är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Laila Tikka

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:38