Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vuxenpsykiatrisk mottagning Lerum (arbetsterapi)

Studerande

Hos oss på Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning (ÖVM), Lerum (arbetsterapi) kan du som studerar till arbetsterapeut göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Vi tar emot studenter från alla terminer i första hand från Göteborgs universitet.

Välkomstbrev Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning Lerum (doc)

Förberedelser och introduktion

Alla studenter med en veckas praktik eller mer får ett välkomstbrev på mail eller per post. Där finns information om introduktion, om enheten, samt namn på handledarna. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Öppenvårdsmottagningen i Lerum är en av flera psykiatriska öppenvårdsmottagningar inom organisationen Södra Älvsborgs Sjukhus. Vår verksamhetsidé är tillgänglig specialiserad psykiatrisk utredning, diagnostik och behandling till vuxna med allvarlig psykisk ohälsa för att bota, lindra och trösta. Vår värdegrund är patientfokus, professionalitet och helhetssyn. Ambitionen på mottagningen är att erbjuda en så evidensbaserad psykiatrisk behandling som våra resurser tillåter. Vi har ambitionen att använda teamets samlade kompetens för att på bästa sätt möta patientens och dennes närståendes uttalade och outtalade behov. Vi arbetar med gruppbehandling/utredningsgrupper samt med indivíduella utredningar, bedömningar och behandlingar.

Praktisk information

Mottagningen ligger efter E20 mittemot Lerum station med en gångtunnel upp till mottagningen som ligger på en höjd. Har Du bil är möjligheterna till parkeringsplats begränsade. Måndagar och onsdagar kommer vi att vara på Psyk ÖVM i Alingsås då vi samarbetar med arbetsterapeutiska gruppaktiviteter.

Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter.

Där bra att ha med sig lunch, då mikrovågsugn finns, det är begränsade möjligheter att köpa mat i närheten. Vi har inga arbetskläder, så det är bra om du tänker på att dina privata kläder även är en "arbetsuniform". Vissa använder inneskor, så ta med dig om du vill. Du får ett nyckelkort och nyckel vid introduktionen till din VFU och du måste kunna identifiera dig för att lösa ut dessa. Dessa är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Laila Tikka

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:37