Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vuxenpsykiatrisk mottagning, Alingsås (arbetsterapi)

Studerande

Hos oss på Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning (ÖVM), Alingsås kan du som studerar till arbetsterapeut göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Vi tar emot studenter från alla terminer i första hand från Göteborgs universitet.

Välkomstbrev Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning i Alingsås (doc.)

Förberedelser och introduktion

Alla studenter med en veckas praktik eller mer får ett välkomstbrev på mail eller per post. Där finns information om introduktion, om enheten, samt namn på handledarna. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Öppenvårdsmottagningen i Alingsås är en av flera psykiatriska öppenvårdsmottagningar inom organisationen Södra Älvsborgs Sjukhus. ÖVM:s uppdrag är att erbjuda utredning, behandling och rehabilitering individuellt och i grupp. Mottagningen är uppdelat i team som består av flera olika yrkeskategorier; psykologer, fysioterapeuter, sjuksköterskor, läkare, skötare, socionomer och arbetsterapeuter. Vi samarbetar med bl.a. Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten. Syftet med vårt arbete är att starta ett förändringsarbete för att öka människans förmåga att förstå och påverka sitt eget liv.

Praktisk information

Mottagningen ligger efter E20, intill en Preem-station. Har Du bil finns tillgång till parkeringsplats. Kommer Du med tåg finns anslutningsbussar vid Alingsåsstation. 

Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till mottagningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Det går bra att ha med sig lunch då det är begränsade möjligheter att köpa mat i närheten. Vi har inga arbetskläder, så det är bra om du tänker på att dina privata kläder även är en "arbetsuniform". Vissa använder inneskor, så ta med dig om du vill. Du får ett nyckelkort och nyckel vid introduktionen till din VFU och du måste kunna identifiera dig för att lösa ut dessa. Dessa är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Laila Tikka

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:38