Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdenhet 1 Skene

Studerande

Vårdavdelning 1 är en slutenvårdsavdelning med sexdygnsvård, öppet måndag-lördag. Vi vårdar till största delen patienter vid planerad ortopedi och kirurgi, samt till viss del även medicinpatienter. Den planerade ortopedin utgörs av patienter som opererar höft eller knäprotes och planerad kirurgi till stor del urologpatienter.

Varje termin har vi studerande som gör sin VFU eller APL på enheten. Sjuksköterskestudenter i termin sex från Högskolan i Borås som gör sk Klinisk slutexamination och Vård och Omsorgselever från Marks Gymnasium. I mån av plats även Komvuxelever

Förberedelse och introduktion

Inför VFU eller APL start får du som studerande en studentinformation, ett välkomstbrev och schema utskickat eller distribuerat via ditt lärosäte. Där finns information om introduktion, information om enheten, schema och handledares namn.

Så här arbetar vi

Vårdavdelning 1 har 8 vårdplatser. Vi är fyra sjuksköterskor och tre undersköterskor som arbetar dag- och kvällstid, tre sjuksköterskor som arbetar natt. En vårdenhetschef och en avdelningssekreterare. Huvudhandledare med ansvar för studenter/studerande på SÄS Skene.

Studerande följer och är schemalagda utifrån handledarnas schema.

Praktisk information

Du hittar oss, via huvudentrén upp till plan fem. I avdelningens personalrum finns kyl/frys och mikrovågsugn. Klädförråd och omklädningsrum blir Du visad vid introduktionen, då får Du också kvittera ut ett behörighetskort som skall återlämnas vid slutet av Din praktik.

Erik Nilsson

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:39