Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Palliativvårdsavdelning

Studerande

Hos oss kan du som studerar till sjuksköterska genomföra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) i kursen somatisk omvårdnad i termin 4. Även du som läser på Vård- och omsorgsprogrammet kan göra ditt a

Förberedelser och introduktion

För sjuksköterskestudenter

Du får grundläggande information om VFU, schema och dina handledares namn, senast en vecka före placeringen startar, via den mailadress som du uppgett till lärosätet. Du kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul. Därför behöver du ha läst igenom Handbok för IT-användare före din praktikperiod.

Handbok för ITanvändare

För APL-elever

Du får information om APL, schema och handledarens namn, senast en vecka innan placeringen startar, via den mailadress du har uppgett till skolan.

För samtliga sjuksköterskestudenter och APL-elever

Vi vill tillsammans med dig forma din VFU/ APL så att den blir anpassad utefter dina personliga mål och de kursmål som du har med dig från din utbildning. Det är därför betydelsefullt för din studenthandledare att få ta del av dina personliga mål. Kursmålen har ansvarig på högskolan skickat över till oss. Skriv ett personligt brev där du berättar vad du har för personliga önskemål och förväntningar/farhågor på din placering. Skicka över din presentation i en word-fil eller PDF-fil, innan du startar din VFU hos oss. Skicka din presentation till huvudhandledare, se kontaktuppgifter nedan.

Så här arbetar vi

Palliativvårdsavdelningen har nio vårdplatser där det bedrivs specialiserad palliativ vård. Patienter inskrivna i det palliativa öppenvårdsteamet har möjlighet till öppen retur, som innebär direktinläggning på vårdavdelningen efter telefonkontakt.

Här arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, arbetsterapeut och fysioterapeut i ett team runt patient och närstående. Sjuksköterska på avdelningen har under jourtid en rådgivande funktion mot patient, närstående och personal inom den kommunala vården.

Praktisk information

För att komma till oss går du till ingång 10, och fortsätter fram till hissarna (hiss R) och åker upp till plan 6. Där går du till höger och svänger in på Palliativvårdavdelningen. Om du har med dig ditt eget fika och din egen mat, har vi kyl, frys och mikrovågsugn i vårt lunchrum. Du kan också köpa lunch och/eller fika på någon av våra restauranger eller cafeterior här på SÄS. Vid sjukskrivning ringer du till koordinatorn på av delningen på tel; 033- 616 1535.

Omklädningsrum finns på plan 7, samma byggnad. Ta med ett hänglås till omklädningsskåpet och ett par arbetsskor (helst med tåhätta). Vid introduktionen får du ett passerkort, och det är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar till huvudhandledaren eller studenthandledaren i slutet av din placering hos oss.

Patrice Anderberg

Huvudhandledare VFU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jennie Persson

Huvudhandledare APL
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:31