Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopedgeriatrisk akutvårdsavdelning OGAVA

Studerande

Här kan du som studerar till sjuksköterska få göra din VFU i kursen somatisk omvårdnad i termin 4. Även du som läser på Omvårdnadsprogrammet kan göra din APL här.

Förberedelser och introduktion

För sjuksköterskestudenter i termin fyra: 

Du kommer få grundläggande information om VFU´n, schema samt dina handledares namn via mail från huvudhandledaren på din studentmailadress som du har på Högskolan i Borås, innan du startar din VFU. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

För APL-elever: 

Du kommer få grundläggande information om APL, schema samt dina handledares namn via mail(den adress som din lärare angivet) från huvudhandledaren. Du är självklart också välkommen att kontakta huvudhandledaren om du har frågor och funderingar inför din placering på OGAVA/UVA.

För samtliga sjuksköterskestudenter och APL-elever: 

Vi vill tillsammans med dig forma din verksamhetsförlagda undervisning (VFU) så att den blir anpassad utefter dina personliga mål och de kursmål som du har med dig från din utbildning. Det är därför betydelsefullt för din bashandledare att få ta del av dina personliga mål. Kursmålen har ansvarig på högskolan skickat över till oss.

Skriv ett personligt brev där du berättar vad du har för personliga önskemål och förväntningar/farhågor på din placering. Skicka över din presentation i en word-fil eller PDF-fil, innan du startar din VFU hos oss. Skicka din presentation till Patrice Anderberg, huvudhandledare.

Så här arbetar vi

Patienterna som vårdas på OGAVA är från 65 år och uppåt. Avdelningen har en geriatrisk- ortopedisk inriktning men här vårdas också patienter med olika allmänmedicinska tillstånd.  Vårdenheten har 16 sängplatser med möjlighet att utöka med ytterligare två platser om behov finns. Vårdtiden är i genomsnitt 9-10 dygn. Vi arbetar i två team och ser samarbete som en viktig faktor i att bedriva en god vård.

Praktisk information

Du hittar oss via huvudingången, hiss H, plan 6. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Huvudhandledaren visar dig vid introduktionen var du kan byta om. Ta med 2 hänglås till skåpet samt arbetsskor. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna. Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU och denna är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Erik Nilsson

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:28