Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopediavdelning, UVA

Studerande

Hos oss på Ortopediavdelningen, kan du som studerar till sjuksköterska få göra din VFU i kursen i termin 6. Även du som läser på Vård- och omsorgsprogrammet kan göra ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) här.

Förberedelser och introduktion

För sjuksköterskestudenter:

Du kommer att ha en gemensam, allmän introduktion här på sjukhuset där du kommer få värdefull information om hur din kliniska slutexamination kommer fungera. Schema och övrig information om din praktikplats hittar du på pingpong.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

För APL-elever:

1-2 veckor innan din praktik kommer du att få schema, information om avdelningen samt handledarens namn mejlat till dig. Introduktionen sker i samband med ditt första arbetspass och görs av din handledare.

För samtliga sjuksköterskestudenter och APL-elever:

Under din praktikperiod betonar vi det egna ansvaret och för att kunna anpassa din praktikperiod efter just dig så är det betydelsefullt att du sänder in dina personliga mål till oss. Dessa mål kan du tillsammans med en presentation av dig själv och dina tidigare vårderfarenheter mejla in till huvudhandledaren, se kontaktuppgifter nedan. Har ni några frågor innan, eller under er praktikperiod, kontakta även då huvudhandledaren.

Så här arbetar vi

Ortopedkliniken har två vårdavdelningar, Ortopediavdelning och Ortopedigeriatrisk akutvårdsavdelning, OGAVA. I Borås finns också en Ortopedmottagning. I Skene finns vårdenhet 1 och en Ortoped/kirurgmottagning på Skene sjukhus. Ortopediavdelningen är indelad i 3 team. Varje team har 8 vårdplatser. Här vårdas patienter som skall/har genomgått planerad ortopedisk kirurgi samt patienter som har en akut ortopedisk skada/sjukdom.

Vi arbetar utifrån team och ser samarbete som en viktig faktor i att bedriva en god vård. Dagtid arbetar det 1-2 sjuksköterskor och 1-2 undersköterskor i varje team. På avdelningen finns även en koordinator som bland annat koordinerar in- och utskrivningar samt tar emot ingående samtal. Vi har också ett nära samarbete med fysioterapeuter och arbetsterapeuter på avdelningen.

Praktisk information

Du hittar oss i T-huset. För att komma dit går du in genom huvudentrén, uppför stora trappan vid caféet och rakt fram mot Hiss E. Där åker du upp till plan 5. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter.

KartaOmklädningsrum finns i källaren. Studentansvarig/studenthandledaren visar dig det vid ditt första arbetspass. Ta med hänglås till skåpet samt arbetsskor. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna. Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU och denna är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Erik Nilsson

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:27