Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinavdelning 4, M4

Studerande

På vårdenhet för mag-, tarm- och njurmedicin tar vi varje termin emot studerande för verksamhetsförlagd utbildning. M4 tar emot sjuksköterskestudenter från termin 4.

Förberedelser och introduktion

Tid och plats för din introduktion kommer att meddelas av din studentansvariga i introduktionsbrevet 1-2 veckor innan din praktikperiod. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

För sjuksköterskestudenter i termin 4:

Tid och plats för din introduktion kommer att meddelas av din studentansvariga i introduktionsbrevet 1-2 veckor innan din praktikperiod. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Medicin 4 är en allmänmedicinsk vårdavdelning med inriktning mot njur- och mag-tarmsjukdomar. På avdelningen vårdas patienter med medicinska diagnoser, patienter med akut eller kronisk njursvikt och patienter med mag-tarm diagnoser. Dialysenheter och mottagningsdel är kopplat till avdelningen.

Arbetslaget är indelat i tre vårdande team. Vardagar består teamets personal av 3 personer, oftast två sjuksköterskor och en undersköterska. Ett team ansvarar för 8 vårdplatser. Kvällar och helger består teamet av en sjuksköterska och en undersköterska. Bemanningen nattetid är tre sjuksköterskor. I övrigt är avdelningen bemannad med vårdenhetschef (VEC), VEC-stöd, avdelningsläkare samt AT- tjänstgörande läkare.

Praktisk information

För att hitta till oss går du in genom huvudentrén och tar till höger förbi Apoteket. Ta hiss H till plan 5. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter.

Omklädningsrum finns i källaren. Huvudhandledaren visar dig det vid introduktionen. Ta med arbetsskor. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna. Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU och denna är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Nina Hildén

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Fanny Fröblom

Huvudhandledare APL
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:18