Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lungavdelning E32

Studerande

Hos oss på Lungavdelningen kan du som studerar till sjuksköterska få göra din VFU i kursen somatisk omvårdnad i termin 4. Även du som läser på omvårdnadsprogrammet kan göra din APL här.

Förberedelser och introduktion

För sjuksköterskestudenter i termin 4:

Tid och plats för din introduktion kommer att meddelas av din studentansvariga i introduktionsbrevet 1-2 veckor innan din praktikperiod. Samtidigt får du även schema för ett antal veckor, oftast 2-5, samt information om din avdelning och bashandledare. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

För APL-elever:

1-2 veckor innan din praktik kommer du att få schema, information om avdelningen samt bashandledarens namn mejlat till dig. Introduktionen sker i samband med ditt första arbetspass och görs av din bashandledare.

För samtliga sjuksköterskestudenter och APL-elever:

Under din praktikperiod betonar vi det egna ansvaret och för att kunna anpassa din praktikperiod efter just dig så är det betydelsefullt att du sänder in dina personliga mål till oss. Dessa mål kan du tillsammans med en presentation av dig själv och dina tidigare vårderfarenheter mejla in till studentansvarig, se kontaktuppgifter nedan. Har ni några frågor innan, eller under er praktikperiod, kontakta då avdelningen eller huvudhandledaren.

Så här arbetar vi

Avdelning E32 är en vårdavdelning för patienter med lungsjukdomar, men vi vårdar även patienter med olika internmedicinska sjukdomar. De patienter vi vårdar kan ha botbara sjukdomar men vi vårdar även patienter i ett palliativt skede, det vill säga när sjukdomen inte längre går att bota.  Vi arbetar utifrån team och ser samarbete som en viktig faktor i att bedriva en god vård. Dagtid arbetar det 3 sköterskor (1-2 ssk, 1-2 usk) i varje team och på avdelningen finns även en koordinator som bland annat planerar in- och utskrivningar och tar emot ingående samtal.

Praktisk information

Du hittar oss i T-huset. För att komma dit går du in genom huvudentrén, uppför stora trappan vid caféet och rakt fram mot Hiss E. Där åker du upp till plan 4 och sedan ligger avdelningen till höger runt hörnet. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Omklädningsrum finns i källaren. Studentansvarig/studenthandledare visar dig visar dig det vid ditt första arbetspass. Ta med hänglås till skåpet samt arbetsskor. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna.  Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU och denna är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Fanny Fröblom

Huvudhandledare APL
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Nina Hildén

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:17