Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hjärtintensivavdelningen

Studerande

Hos oss på HIA kan du som studerar till sjuksköterska få göra din VFU i kursen somatisk omvårdnad i termin 4. Även du som läser på omvårdnadsprogrammet kan göra din APL här.

Förberedelser och introduktion

För sjuksköterskestudenter i termin 4:
Tid och plats för din introduktion kommer att meddelas av din studentansvariga i introduktionsbrevet 1-2 veckor innan din praktikperiod. Samtidigt får du även schema för ett antal veckor, oftast 2-5, samt information om din avdelning och bashandledare. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

För APL-elever:
1-2 veckor innan din praktik kommer du att få schema, information om avdelningen samt bashandledarens namn mejlat till dig. Introduktionen sker i samband med ditt första arbetspass och görs av din bashandledare.

För samtliga sjuksköterskestudenter och APL-elever:
Under din praktikperiod betonar vi det egna ansvaret och för att kunna anpassa din praktikperiod efter just dig så är det betydelsefullt att du sänder in dina personliga mål till oss. Dessa mål kan du tillsammans med en presentation av dig själv och dina tidigare vårderfarenheter mejla in till studentansvarig, se kontaktuppgifter nedan. Har ni några frågor innan, eller under er praktikperiod, kontakta då avdelningen eller huvudhandledaren.

Så här arbetar vi

Här vårdas patienter med hjärtsjukdomar som hjärtinfarkt, kärlkramp, rytmrubbningar mm. Vi har även dagvårdverksamhet i anslutning till avdelningen.

Avdelning består av 16 vårdplatser. Arbetet sker i team med sjuksköterska och undersköterska. På avdelningen finns även en koordinator som bland annat planerar in- och utskrivningar och tar emot ingående samtal.

Praktisk information

För att hitta till oss går du in genom huvudentrén och tar till höger förbi Apoteket. Ta hiss H till plan 4. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Omklädningsrum finns i källaren. Studentansvarig/bashandledaren visar dig det vid ditt första arbetspass. Ta med hänglås till skåpet samt arbetsskor. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna.  Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU och denna är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Nina Hildén

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:13