Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dietistenheten Borås/Skene

Studerande

Hos oss Dietistenheten kan du som studerar till dietist göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU).

Välkomstbrev Dietisterna (doc)

Förberedelser och introduktion

Alla studenter med en veckas praktik eller mer får ett välkomstbrev på mail eller per post. Där finns information om introduktion, om enheten, samt namn på handledarna. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Vi arbetar med information och uppläggning av individuellt anpassad kost- och näringsbehandling där behovet orsakas av olika sjukdomstillstånd. De flesta dietisterna har mottagning i rehabiliteringsklinikens hus, ingång 10. Ett par dietister träffar även patienter på andra mottagningar. 

Praktisk information

På SÄS Borås ligger dietistmottagningen på sjunde plan i rehabiliteringshuset, ingång 10. 
På SÄS Skene finns dietistmottagningen på entréplan, följ skyltning från huvudentrén.

Kör du bil, kan du köpa parkeringstillstånd via VGR-App. Besöksparkering kostar ca 60 kr/dag.

Dietistgruppen brukar äta tillsammans i vår matsal, ta med mat eller köp mat i någon av de restauranger som ligger på sjukhuset.

Tänk på att inte använda parfym eftersom det finns patienter med astma/allergi. Du får låna arbetskläder bestående av skjorta och byxor. Tag med bekväma inneskor och undertröja/ linne. 

Laila Tikka

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:05