Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsterapin Rehab

Studerande

Hos oss på arbetsterapin rehab kan du som studerar till arbetsterapeut göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Vi tar emot studenter från alla terminer i första hand från Göteborgs universitet.

Välkomstbrev Arbetsterapin Rehab (pdf)

Förberedelser och introduktion

Alla studenter med en veckas praktik eller mer får ett välkomstbrev på mail eller per post. Där finns information om introduktion, om enheten, samt namn på handledarna. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Till arbetsterapin kommer patienter med många olika besvär som orsakar vardagsproblem t.ex. stroke, reumatiska besvär, rygg- och nacksmärta, MS eller benamputationer. Hos oss får patienterna möjlighet att träna upp förmågan att utföra vardagliga aktiviteter med hjälp av träning i aktivitet, ergonomisk rådgivning, utprovning av hjälpmedel, ortoser m.m. Vi är sammanlagt ca 30 personer som arbetar här, arbetsterapeuter, arbetsterapibiträden, aktiveringspedagog, rehab assistenter och sekreterare. Vi arbetar i team, förutom arbetsterapeut ingår olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, kurator, logoped, läkare psykolog, sjuksköterska och undersköterska.

Praktisk information

Du hittar oss i Rehabiliteringscentrum, ingång 10 på plan 3. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Huvudhandledaren visar dig vid introduktionen var du kan byta om. Ta med hänglås till skåpet samt arbetsskor. Vi som arbetar i den patientnära vården byter arbetskläder varje pass, enligt gällande hygienrutiner. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna. Du får ett nyckelkort och nyckel vid introduktionen till din VFU och du måste kunna identifiera dig för att lösa ut dessa. Dessa är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Laila Tikka

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:04