Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Radiologi

Studerande

Inom den radiologiska verksamheten kan du som studerar till röntgensjuksköterska göra din verksamhetsförlagda utbildning  (VFU). Vi har avtal med Göteborgs universitet och i mån av plats är studenter från andra lärosäten välkomna. Ansökan skickas till vår studierektor.

Förberedelser och introduktion

Inför VFU får alla studenter ett välkomstbrev på mail från huvudhandledaren. Det skickas ca 2 veckor innan starten. Här finns allmän information om att vara student på SÄS och kontaktinformation till studenthandledarna på respektive avdelning.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

För röntgensjuksköterskestudenter

Under din VFU betonar vi det egna ansvaret. För att anpassa din VFU är det viktigt att du mailar din målbeskrivning med en presentation av dig själv och tidigare vårderfarenheter till huvudhandledaren. Med den informationen kan studenthandledaren förbereda målsamtalet där vi planerar ditt schema, dina kursmål och ömsesidiga förväntningar. VFU förläggs dagtid, kvällar och helger på vår 3 avdelningar. Som student får du nu i vårdmiljö tillfällen för lärande, reflektion och utveckling av yrkesidentitet. Vi kommer också att ha mitt-och slutsamtal där ett samlat bedömningsunderlag ges.

Hör gärna av dig till huvudhandledaren om du har frågor eller vill ha mer information.

Så här arbetar vi

SÄS radiologiska verksamhet finns i Borås, Skene och Ulricehamn. Här arbetar röntgensjuksköterskor, undersköterskor, radiologer, vårdadministrativ personal, vårdenhetschefer, läkarchef, ingenjörer, fysiker och tekniker i team. Avdelningarna har planerad och akut verksamhet för patienter i alla åldrar. Undersökningarna utförs med olika bildgivande tekniker: konventionell röntgen av lungor och skelett, genomlysning, datortomografi, magnetkamera, ultraljud, angio/intervention i syfte att bidra med diagnostik och behandling utifrån patientens symtom remitterande läkare beskriver. Studenter har under sin VFU tillgång till mammografi på Unilabs, PCI-verksamhet på hjärt-lungkliniken och nuklearmedicin inom kliniken.

Praktisk information

Radiologi Borås hittar du via huvudentrén uppgång H, plan 2. Pendlar du från Göteborg går direktbuss 102

Radiologi Ulricehamn hittar du i samma hus som Närhälsans vårdcentral, 1 våning upp.

Radiologi Skene, Varbergsvägen 50, Skene

Blir du sjuk eller av annan anledning inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du ringer numret din handledare gett.

Omklädningsrummet visar studenthandledaren dig vid första arbetspasset. Du får arbetskläder här, som byts varje dag enligt gällande hygienrutiner. Ta med hänglås och arbetsskor. På avdelningen finns personalrum med kyl/frys och mikro. Mat finns även att köpa i närliggande restauranger och kiosker. Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU. Denna värdehandling ansvarar du för och återlämnar i slutet av din placering.

SÄS hygienpolicy

Monika Andersson

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 10:34