Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Susanne Fredriksson, arbetsterapeut

Två kvinnor med munskydd diskuterar sittande vid ett bord.

Här presenterar vi Susanne Fredriksson som är arbetsterapeut på verksamhetsområde neurologi, rehabilitering och nära vård.

— Jag arbetar i ett flerprofessionellt team tillsammans med patienten som jag träffar inom såväl öppen- som slutenvård och vid mottagningsbesök. Tillsammans med patienten bedömer jag aktivitetsförmåga med utgångspunkt i vem personen är och vad hen vill och behöver göra i sin vardag.

Exempelvis kan det handla om att en person med en neurologisk sjukdom som multipel skleros, MS, som har trötthet, fatigue, vars vardag påverkas. En vanlig arbetsterapeutisk insats är att stötta patienter att hantera aktivitetsbegränsningar.

— Under en rehabiliteringsperiod kombineras information, tid för reflektion och råd både enskilt och i grupp. Då får patienten möjlighet att träna på att införa energibesparande sätt för att på sikt underlätta i sin vardag.

Som arbetsterapeut finns man med i förändringsprocessen, över tid, som stöd och bollplank för patienten.

— Att möta olika människor i olika skeenden i livet är spännande och stimulerande. Att få göra något gott tillsammans med patienten som gör skillnad för hens vardag är väldigt givande att få vara en del av.

Senast uppdaterad: 2022-06-29 15:19